Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online számálázóval segíti a Budapest Bank csoport a kisvállalkozókat

budapest, bank

E-gazdaság

Online számálázóval segíti a Budapest Bank csoport a kisvállalkozókat

Online számálázóval segíti a Budapest Bank csoport a kisvállalkozókat

Az új rendszer segít a NAV bejelentési kötelezettség teljesítésében

A Budapest Bank csoport hazai kkv-k körében végzett felméréséből kiderült, hogy a vállalatvezetők idejének egy jelentős részét adminisztrációs tevékenységek kötik le, és veszik el az erőforrást más alapvető irányítási feladatok elől. A bankcsoport annak érdekében, hogy a cégek számára valós segítséget nyújtson, egy teljesen új területen és új típusú szolgáltatással csökkenti a vállalkozások adminisztrációs terheit. A Budapest Pénzügyi Asszisztens bevezetésével a bankszektorban az elsők között nyújt a kisvállalatok számára online számlázási szolgáltatást.

A Budapest Bank csoport hazai kis- és középvállalatok körében végzett felmérésének adataiból kiderült, hogy a cégvezetők mindennapi tevékenységének 60 százalékát az operatív feladatok irányítása foglalja le, ennek felében pedig adminisztrációs, pénzügyi és számlázási teendőkkel foglalkoznak. A hazai kkv-k és mikrovállalkozások életében ráadásul 2020 júliusa valódi fordulópontot jelenthet: ezután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden belföldi adóalany, tehát már a legkisebb vállalatok részéről is megköveteli a kötelező adatszolgáltatást, vagyis el kell juttatniuk az összes belföldi adóalany részére kiállított számlájukat a NAV részére. Felismerve a kisvállalkozásokat érintő komoly és aktuális kihívást, a Budapest Bank csoport úgy döntött, hogy teljesen új területre lép, és a bankszektorban az első között fejleszt online számlázóprogramot, amellyel sok időt és fáradságot takaríthatnak meg a vállalatvezetők.

A Budapest Pénzügyi Asszisztens nem csak számlakiállításra és küldésre alkalmas, hanem később Budapest Bank ügyfélként a számlákat, a hozzájuk tartozó pénzmozgásokkal együtt, egy helyen lehet majd kezelni. Ezzel a különleges fejlesztéssel lehetőség nyílik arra, hogy egy rendszerben, online legyen kezelhető a bejövő számlák kifizetése, illetve a kimenő számlák fizetettségének nyomon követése is. A számlázó használatával ráadásul a NAV bejelentési kötelezettség is könnyen teljesíthető, hiszen a program  – aktiválás után – a kiállított számlákat automatikusan elküldi az adóhatóságnak. A könyvelők számára is könnyebbséget jelent a számlázó használata, mert azonnal értesítést kapnak a számlázásról, így naprakész információival rendelkezhetnek a cég pénzügyeiről.

„A kkv szektor versenyképességének záloga a digitális megoldások minél szélesebb körű használata. A koronavírus okozta járványhelyzetben még inkább felértékelődtek az online alkalmazások, segítségük nélkül a gyors alkalmazkodás sem lett volna lehetséges. A tendenciát a bankcsoportnál már évekkel ezelőtt felismertük, és kezdtünk el dolgozni a vállalkozások számára leginkább hasznos online megoldásokon, így a Budapest Pénzügyi Asszisztensen is. Biztosak vagyunk benne, hogy használatával a cégvezetők még több energiát tudnak a vállalkozás irányítására és a cég kihívásainak leküzdésére fordítani. Ennek kiemelkedő jelentősége pedig soha nem volt olyan aktuális, mint most”

jelentette ki Dancsné Engler Bernadett a Budapest Bank kisvállalati termékfejlesztési vezetője.

A Budapest Pénzügyi Asszisztenst már teszteli a bankcsoport, hamarosan minden hazai vállalkozás díjmentesen, egy egyszerű online regisztráció után igénybe veheti, Budapest Bank ügyfélként pedig a bankszámla is beköthető lesz a számlázórendszerbe. A szolgáltatás az elkövetkezendő hónapokban folyamatosan újabb fejlesztéseket kap, többek között elérhető lesz mobilapplikáció formájában is.  A szolgáltatást a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. biztosítja.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés