Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyakorlati tudnivalók a kijárási korlátozás kapcsán munkavállalóknak

E-gazdaság

Gyakorlati tudnivalók a kijárási korlátozás kapcsán munkavállalóknak

Gyakorlati tudnivalók a kijárási korlátozás kapcsán munkavállalóknak

A kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére március 28. és április 12. között. A Prohuman, Magyarország piacvezető HR szolgáltató és munkaerő-kölcsönző vállalata összegyűjtötte a munkavállalókat érintő legfontosabb tudnivalókat.

„Jelenleg a legfontosabb dolog a dolgozók, kollégák egészségének védelme. Ezt a cél szolgálja a kormányzat által hozott intézkedés is. Ennek kapcsán a legfontosabb talán, hogy továbbra is biztosított a munkába járás lehetősége, de néhány egyéb gyakorlati kérdés is felmerülhet, amelyekre igyekeztünk választ találni”

– foglalta össze Juhász Csongor a 8 országban jelen lévő, naponta mintegy 13 ezer embert foglalkoztató Prohuman cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Mehetek-e dolgozni a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A kormány 71/2020. (III. 27.) számú rendelete a kijárási korlátozásról, egyértelműen lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinti a munkavégzést, a hivatásbeli kötelezettséget, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet.

Kell-e igazolást magammal vinnem?

A rendelet nem tartalmaz erre vonatkozó információt, de minden vállalt dönthet úgy, hogy ilyen igazolással ellátja dolgozóit. „Mi a Prohumannál úgy döntöttük, hogy munkáltatói igazolást állítunk ki közel 7 ezer Magyarországon munkaviszonyban álló és további többszáz egyszerűsített (alkalmi) foglalkoztatási formában dolgozó munkavállalónk számára, hogy a lehető legkörültekintőbb módon biztosítsuk a munkába járás lehetőségét. Mindezt e-mailen és nyomtatott formában is elérhetik az érintettek” – emelte ki a szakember.

Mehetek-e állásinterjúra a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A rendelet tartalmazza, hogy munkavégzés, illetve a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele esete lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinthető.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés