Connect with us

Hirdetés

technokrata

500 millió dolláros befektetést kapott a Revolut

Revolut

E-gazdaság

500 millió dolláros befektetést kapott a Revolut

500 millió dolláros befektetést kapott a Revolut

A Revolut 500 millió dolláros befektetést kapott negyedik körös befektetés keretében. Ezzel a vállalat értéke 5,5 milliárd amerikai dollárra nő, amellyel a világ egyik legértékesebb fintech cégévé válik.

A mai napon a Revolut, egy több mint 10 millió felhasználóval rendelkező globális pénzügyi platform, sikeresen zárta újabb tőkebevonási körének negyedik fázisát, és további 500 millió dolláros finanszírozáshoz jutott hozzá.

A mostani befektetéssel együtt összesen 836 millió dollárt invesztáltak a cégbe annak megalapítása óta.

A negyedik befektetési fázist (más néven D befektetési kört) egy amerikai székhelyű befektető cég, a TCV vezette, egy sor további korábbi befektető részvételével. Ezzel a legutóbbi befektetési fázissal a Revolut értéke eléri az 5,5 milliárd dollárt, amellyel a cég a világ legértékesebb fintech vállalatának számít.

A tőkeinjekcióhoz a biztos hátteret az szolgáltatta, hogy a Revolut szolgáltatásai iránt jelentős igény mutatkozik, felhasználói pedig elkötelezettek irántuk. Ennek köszönhetőően a cég a tavalyi év során erős pénzügyi teljesítményt nyújtott: 2019-ben 169%-kal növelte felhasználóinak számát, a napi aktív felhasználóinak száma pedig 380%-kal nőtt, míg 2018-ban a pénzügyi bevételei 354%-kal bővültek.

A mostani tőkeinjekciót a vásárlói élmény javítására,  és a meglévő piacain elérhető kiskereskedelmi és üzleti ajánlatok  megerősítésére használja majd a Revolut. A legnagyobb hangsúly ezen belül is a termékfejlesztésen lesz, amely a meglévő számlák mindennai használatának növelését célozza. A jövőbeli célok között szerepel a kiskereskedelmi és üzleti partnerek számára biztosított hitelszolgáltatások bevezetése, a magas kamatozású megtakarítási számlák kiterjesztése az Egyesült Királyság határain túlra, az ügyfélszolgálat fejlesztése, valamint banki szolgáltatások bevezetése Európa-szerte.

Ezenkívül a Revolut tovább fejleszti majd havidíjas Premium és Metal számláit, amelyek sikeres bevételi forrásai a társaságnak: ezek tavaly összesen 154%-os növekedést produkáltak. A Revolut Premium és Metal számlái egy sor kedvezményt biztosítanak a felhasználóknak, például korlátlan összegű valutaváltást, repülőtéri VIP-várók használat, jutalékmentes tőzsdei kereskedést, valamint utazási biztosítást.

A Revolut több piacon is folytatja munkavállalói számának bővítését. A cég jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat, a tavalyi év során pedig több tapasztalt iparági szakembert is leigazolt annak érdekében, hogy  hatékonyabbá tegye működését. Tavaly a Standard Life Aberdeen korábbi társvezérigazgatója, Martin Gilbert lett a Revolut igazgatósági elnöke, míg Caroline Brittont, a Deloitte korábbi könyvvizsgáló partnerét, és Bruce Wallace-t, a Silicon Valley Bank korábbi ügyvezető igazgatóját az igazgatótanács külső igazgatósági tagjaivá választották.

Nik Storonsky, a Revolut alapítója és vezérigazgatója a tőkeinjekció kapcsán az alábbiakat nyilatkozta:

„A legfőbb célunk az, hogy egy globális pénzügyi platformot építsünk fel – egy applikációt, amellyel az ügyfeleink a napi pénzügyeiket teljeskörűen intézhetik. Ez a befektetés bizonyítja, hogy a befektetők bíznak az üzleti modellünkben. A továbbiakban arra koncentrálunk, hogy Európa-szerte megjelenjünk banki szolgáltatásainkkal, növeljük azoknak a felhasználóknak a számát, akik mindennapjaikban használják a Revolutot, és persze arra is, hogy nyereségessé váljunk. A TCV hosszú múltra tekint vissza abban, hogy olyan technológiai vállalkozásokat támogat, akik a globális színtéren alakítják át az egyes iparágakat, ezért nagyon örülünk ennek az összefogásnak.”

John Doran, a TCV partnere, a befektetés kapcsán elmondta:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Nikkel, Vladdal és a teljes Revolut-csapattal együtt dolgozhatunk. A modern technológia és a vásárlói igények maradéktalan kiszolgálása iránti elkötelezettségével a Revolut igazán kimagasló felhasználói élményt nyújt, amely jóval túlszárnyalja azt, amelyre jelenleg a bankok képesek.  Alig várjuk, hogy támogathassuk a csapatot azon az úton, mely során a Revolut az egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatóvá válik a világon!”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés