Connect with us

Hirdetés

technokrata

50 000 dollárt érhet egy ötlet, ha mezőgazdasági termelő vagy

asahi

E-gazdaság

50 000 dollárt érhet egy ötlet, ha mezőgazdasági termelő vagy

50 000 dollárt érhet egy ötlet, ha mezőgazdasági termelő vagy

50 000 dollárt és mentori támogatást ajánlott fel a Dreher Sörgyárakat is magában foglaló európai cégcsoport, az Asahi Breweries Europe Group azoknak a fiataloknak, akik ötleteikkel segítik a mezőgazdasági termelőket, hogy jobban tudjanak alkalmazkodni a klímaváltozás kihívásaihoz. A vállalat ezzel csatlakozik a Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG) támogató LEAD 2030* kezdeményezéshez. A díj azokat a fiatal innovátorokat és startupokat célozza, akik hatékony megoldást dolgoznak ki a fenntartható mezőgazdaság elősegítésére.

A kezdeményezés a klímaváltozással kapcsolatos lépések részeként olyan megoldást keres, amely hozzájárul a jövő fenntartható mezőgazdaságához és lehetővé teszi a termelők számára, hogy csökkentsék kibocsátásukat, vagy egyéb módon alkalmazkodjanak az elkövetkező évtizedek éghajlati kihívásaihoz. A klímaváltozás mára minden földrészt, minden országot érint, és a mezőgazdaságban dolgozók az egyik leginkább veszélyeztetett csoport. Minden élelmiszer ellátási láncban központi szerepet játszanak, így a sörgyártásban a komló és a maláta esetében is. Égető szükség van arra, hogy a mezőgazdaságban dolgozók több segítséget kapjanak ahhoz, hogy megküzdjenek a már most észlelhető változásokkal, és hogy alkalmazkodni tudjanak a jövőbeni éghajlati körülményekhez.

„Az Asahi-nál arra is fókuszálunk, hogy a termelőkkel közösen dolgozva segítsünk megoldásokat találni a klímaváltozással kapcsolatos kihívásokra. Ennek szellemében működik az olaszországi Campus Peroni, amely innovációs központként közreműködik a fenntartható mezőgazdaság fejlesztésében és népszerűsítésében, a csehországi Plzensky Prazdroj Víz a komlónak kezdeményezése, és számos más helyi partnerségünk termelőkkel, szövetkezetekkel és kutatókkal azokban az országokban, amelyekben jelen vagyunk. A Lead 2030-hoz csatlakozva további lehetőségeket kapunk arra, hogy kiemelt partnereinket támogathassuk”

– mondta el Drahomira Mandikova, az Asahi Breweries Europe Group vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, aki mentorként segíti majd a nyertes projektet.

Az ösztöndíjra a fiatal innovátorok 30 éves életkorig bezárólag jelentkezhetnek 2020. március 20-ig a LEAD 2030 weboldalán. A nyerteseket 2020. május 15-ig választják ki. A nyertes megoldás a projekt megvalósításához 50 000 dolláros pénzjutalmat, valamint mentori támogatást kap.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés