Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

financer

Dotkom

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

2020-ban már szinte mindenkinek ott van a zsebében egy okostelefon, amin az esetek többségében mobilinternet is van. A Financer.com segítségével összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy hogyan lehet megtakarítani pénzt a jelenlegi technológiai eszközök segítségével.

Okosan az online vásárlással!

Annak ellenére, hogy az okostelefonoknak igen kicsi a képernyőjük, és gyakorlatilag lilliputi ujjak kellenek ahhoz, hogy ne gépeljünk rajta mindig félre, a webshopos vásárlások többségét már ilyen kis okostelefonokon keresztül intézi a felhasználók többsége.

Természetesen a tudat, hogy bármikor hozzá tudunk férni a kedvenc zenékhez, filmekhez és persze a megannyi videojátékhoz, ruhához, és szinte mindenhez, amit online meg lehet venni, azért ésszel kell hozzáállni az online vásárláshoz is.

Az utóiparban, a divatszakmában, vagy az élelmiszeriparban is egyaránt találkozunk kihagyhatatlan ajánlatokkal, csak az a probléma, hogy szinte már az összes ajánlat kihagyhatatlannak számít, hiszen folyamatos akciókkal várják a boltok a vásárlókat.

Januárban fele annyiért tudjuk megvenni a téli holmikat, negyed év végén jobb autó-ajánlatokat kapunk, nyár végén szinte utánunk dobálják a last-minute utazási ajánlatokat, szeptembereben fele annyiért lehet megvenni a nyári holmikat, az őszi időszakban pedig az ünnepi szezon miatt szinte mindent dupla árért tudunk megvenni, mert ilyenkor szokás megvenni az ajándékokat a karácsonyi időszakra.

A különféle kuponokkal és kedvezményes vásárlást nyújtó kódokkal viszont akár a főszezon idején is hatalmasat tudunk spórolni azzal, ha figyeljük a kuponos oldalak vagy akár az internetes influencerek kedvezményre jogosító kupon kódjait. Ezeket felhasználva gyakran akár 80-90%-os kedvezményt is ki tudunk csikarni egy-egy cégből a főszezon idején.

Hagyjuk az applikációkat optimalizálni

Az okos technológia szinte már mindenkinél elérhető, hiszen a Google Asszisztens, az Apple Siri vagy az Amazon Alexa már mindenkinek ott van az okostelefonján vagy valamilyen otthoni vezérlőegységben.

Ezek mellett már léteznek olyan okos programok, amelyek monitoringolják a víz-, gáz és villany-fogyasztást, módosítanak a fűtési szokásainkon, ha az nem optimális, illetve akár a tőzsdei mutatókat is követik nekünk, hogy mindig a lehető legjobb helyre fektessük be a pénzünket. Érdemes emiatt egy kis időt eltölteni azzal, hogy jelenleg milyen monitoring és életminőséget javító applikációk érhetőek el, hiszen egy csekély havi összegért cserébe évente több tízezer Ft-ot lehet így megspórolni, ha hagyjuk az applikációkat optimalizálni az életünk egyes szegmenseit.

Ne féljünk a robotoktól, áram nélkül nem tudnak ellenünk fordulni

Magyarországon még igen gyerekcipőben jár a robotok alkalmazása a munkahelyeken, de külföldön előszeretettel alkalmazzák például a raktárakban az automatikus termék-mozgatást és csomag-előkészítést, hiszen ez hosszútávon rendkívül nagy megtakarítást eredményez a cégeknek.

Az okos eszközök segítségével így a céges menedzserek mindig tudják, hogy melyik csomag hol van vagy épp melyik fázisnál tart az összekészítés, hiszen a jelenlegi rendszerekkel könnyedén lehet követni a munkafolyamatokat a kényelmes irodából, távol a raktár zajától.

 

Az oldalon elhelyezett tartalom a Financer.com közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében az technokrata.hu szerkesztősége nem vett részt.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés