Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

financer

Dotkom

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a technológia segítségével?

2020-ban már szinte mindenkinek ott van a zsebében egy okostelefon, amin az esetek többségében mobilinternet is van. A Financer.com segítségével összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy hogyan lehet megtakarítani pénzt a jelenlegi technológiai eszközök segítségével.

Okosan az online vásárlással!

Annak ellenére, hogy az okostelefonoknak igen kicsi a képernyőjük, és gyakorlatilag lilliputi ujjak kellenek ahhoz, hogy ne gépeljünk rajta mindig félre, a webshopos vásárlások többségét már ilyen kis okostelefonokon keresztül intézi a felhasználók többsége.

Természetesen a tudat, hogy bármikor hozzá tudunk férni a kedvenc zenékhez, filmekhez és persze a megannyi videojátékhoz, ruhához, és szinte mindenhez, amit online meg lehet venni, azért ésszel kell hozzáállni az online vásárláshoz is.

Az utóiparban, a divatszakmában, vagy az élelmiszeriparban is egyaránt találkozunk kihagyhatatlan ajánlatokkal, csak az a probléma, hogy szinte már az összes ajánlat kihagyhatatlannak számít, hiszen folyamatos akciókkal várják a boltok a vásárlókat.

Januárban fele annyiért tudjuk megvenni a téli holmikat, negyed év végén jobb autó-ajánlatokat kapunk, nyár végén szinte utánunk dobálják a last-minute utazási ajánlatokat, szeptembereben fele annyiért lehet megvenni a nyári holmikat, az őszi időszakban pedig az ünnepi szezon miatt szinte mindent dupla árért tudunk megvenni, mert ilyenkor szokás megvenni az ajándékokat a karácsonyi időszakra.

A különféle kuponokkal és kedvezményes vásárlást nyújtó kódokkal viszont akár a főszezon idején is hatalmasat tudunk spórolni azzal, ha figyeljük a kuponos oldalak vagy akár az internetes influencerek kedvezményre jogosító kupon kódjait. Ezeket felhasználva gyakran akár 80-90%-os kedvezményt is ki tudunk csikarni egy-egy cégből a főszezon idején.

Hagyjuk az applikációkat optimalizálni

Az okos technológia szinte már mindenkinél elérhető, hiszen a Google Asszisztens, az Apple Siri vagy az Amazon Alexa már mindenkinek ott van az okostelefonján vagy valamilyen otthoni vezérlőegységben.

Ezek mellett már léteznek olyan okos programok, amelyek monitoringolják a víz-, gáz és villany-fogyasztást, módosítanak a fűtési szokásainkon, ha az nem optimális, illetve akár a tőzsdei mutatókat is követik nekünk, hogy mindig a lehető legjobb helyre fektessük be a pénzünket. Érdemes emiatt egy kis időt eltölteni azzal, hogy jelenleg milyen monitoring és életminőséget javító applikációk érhetőek el, hiszen egy csekély havi összegért cserébe évente több tízezer Ft-ot lehet így megspórolni, ha hagyjuk az applikációkat optimalizálni az életünk egyes szegmenseit.

Ne féljünk a robotoktól, áram nélkül nem tudnak ellenünk fordulni

Magyarországon még igen gyerekcipőben jár a robotok alkalmazása a munkahelyeken, de külföldön előszeretettel alkalmazzák például a raktárakban az automatikus termék-mozgatást és csomag-előkészítést, hiszen ez hosszútávon rendkívül nagy megtakarítást eredményez a cégeknek.

Az okos eszközök segítségével így a céges menedzserek mindig tudják, hogy melyik csomag hol van vagy épp melyik fázisnál tart az összekészítés, hiszen a jelenlegi rendszerekkel könnyedén lehet követni a munkafolyamatokat a kényelmes irodából, távol a raktár zajától.

 

Az oldalon elhelyezett tartalom a Financer.com közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében az technokrata.hu szerkesztősége nem vett részt.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés