Connect with us

Hirdetés

technokrata

#InvestEU: 50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

bolt

E-gazdaság

#InvestEU: 50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

#InvestEU: 50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

Az Európai Beruházási Bank 50 millió euró értékben bocsát kockázati hitel eszközt a Bolt rendelkezésére új termékek fejlesztéséhez.

Az Európai Befektetési Bank (EBB) megállapodást írt alá az észt Bolt utazásszervező alkalmazás fejlesztőjével 50 millió euró értékű kockázati hiteleszköz (úgynevezett “venture debt facility”) rendelkezésre bocsátásáról. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként.

A hitelkeret a Bolt kutatás-fejlesztési céljainak megvalósítását segíti, hogy szolgáltatásai még biztonságosabbak, megbízhatóbbak és fenntarthatóbbak legyenek a vállalati működés megfelelő hatékonysága mellett. A Bolt a friss pénzügyi forrást a meglévő szolgáltatásai – mint például az utazásszervezés – mellett olyan új szolgáltatások fejlesztésére fordítja, mint az étel házhozszállítás.

Az EBB alelnöke, Alexander Stubb a megállapodást méltatva kijelentette:

“Európa élen jár a technológia és innováció terén, és ennek remek példája a Bolt. Ahogy mondani szokás, ami mozdulatlan, az valójában visszafelé halad. És a Bolt mindig mozgásban van. Örömmel tölt el, hogy bankunk támogathatja a vállalat szolgáltatásainak fejlesztését, és azok kiterjesztését új területekre.”

Paolo Gentiloni, a gazdaságpolitikáért felelős európai biztos elmondta: “Észtország példaértékű Európában a digitalizáció terén. Büszke vagyok, hogy az Európai beruházási terv részeként Európa támogatja az észt Bolt erőfeszítéseit, melyekkel a városi mobilitást javító, innovatív és biztonságos szolgáltatásokat hoz létre.”

A Bolt társalapítója, Martin Villig hozzáfűzte:

“A mobilitás egyike azoknak a területeknek, amelyeken a Bolthoz hasonló vállalkozások sokat tehetnek hozzá Európa fejlődéséhez. Mi, a Boltnál ugyanazon értékeket valljuk és képviseljük, mint az európai fogyasztók és a szabályozó hatóságok. Ezért is fogadjuk lelkesen az Európai Beruházási Bankot cégünk támogatói között. Részvételük lehetőséget teremt számunkra, hogy még szélesebb európai közönséget érjünk el innovatív szolgáltatásainkkal.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés