Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Quadron kormányzati szervtől kapott megbízást Bahreinben

quadron

E-gazdaság

A Quadron kormányzati szervtől kapott megbízást Bahreinben

Kép: LinkedIn

A Quadron kormányzati szervtől kapott megbízást Bahreinben

Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalatok IT-biztonsági felmérését végezheti a magyar cég

A Bahreini Telekommunikációs Hatóság (Telecommunications Regulatory Authority) megbízásából a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. végezheti több regionális szinten működő, Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalat IT-biztonsági felkészültségének felmérését. A feladat fontos mérföldkő a hazai cég számára, hiszen a projekt következő fázisában telekommunikációs SOC (Biztonsági Műveleti Központ) létrehozását tervezheti és kivitelezheti a bahreini telekommunikációs hatóság számára.

A magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. nyerte el a Bahreini Telekommunikációs Hatóság (Telecommunications Regulatory Authority) megbízását, melynek keretében a magyar cég feladata, hogy a hatósággal közösen mérjék fel több regionálisan működő, Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalat IT-biztonsági felkészültségét. A vizsgálatok másik fontos eleme a „benchmarking”, vagyis az ellenőrzött vállalatok SOC érettségének összehasonlítása globális iparági trendekkel és más fejlett vagy fejlődő országokbéli telekommunikációs cégekkel és hatóságokkal.

„Újabb jelentős mérföldkövet sikerült elérnünk az Arab-öbölben, hiszen közvetlenül kaptunk megbízást egy kormányzati szervezettől, ami hatalmas eredmény. A mintegy ötvenmillió forint értékű, közel fél éves projekt keretében fontos szakértői feladatokat láthatunk el olyan regionális szintű telekommunikációs vállalatokon dolgozva, mint a Saudi Telecom, a Batelco vagy az Omantel. Ez tovább erősíti pozíciónkat a régióban, ahol fontos terjeszkedési terveink vannak a jövőre nézve”

hangsúlyozta Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezetője.

A QUADRON már évek óta jelen van a közel-keleti piacon: a tavalyi évben összesen közel 100 millió forint értékben nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatásokat Kuvaitban, idén ősszel pedig exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar Zubair Corporationnel, az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, illetve a vállaltcsoport kötelékébe tartozó IT vállalattal, az OCS Infotech-hel.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés