Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB új technológiájának köszönhetően biztosan lesz elég fagylalt

E-gazdaság

Az ABB új technológiájának köszönhetően biztosan lesz elég fagylalt

Az ABB új technológiájának köszönhetően biztosan lesz elég fagylalt

Az ABB optimalizálja a teljesítményt és az energiafogyasztást Olaszország legnagyobb szabályozott hőmérsékletű logisztikai központjában

A nyári hónapokban drasztikusan megnő a jégkrémfogyasztás, és a hidegebb előállítási körülmények fenntartása komoly kihívást jelent a logisztikai vállalatok számára.

Ezek a cégek folyamatosan keresik az olyan innovatív megoldásokat, amelyek biztosítják a kiváló minőséget, ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben energiahatékonyak is.

A Pacaro Logistica piacvezető a szabályozott hőmérsékletű logisztika terén, és egyben a “hideg” raktározás legnagyobb, jégkrémtárolásra specializálódott logisztikai központja Közép-és Dél-Olaszországban.

A Pacaro Logisticának 2017-ben fel kellett újítania nagymértékben automatizált raktárépületét Kelet-Rómában (Borgorose-ban), ahol egy 20.000 négyzetméteres, 35.000 raklapos kapacitással rendelkező hűtőházat létesítettek a termékek számára.

Az ügyfél olyan megoldást keresett, amely eleget tesz az elektromos rendszerek nyomonkövetési és ellenőrzési követelményeinek, hogy ezzel biztosítsa a folyamatos működést (ami alapvető fontosságú a jégkrémek tárolása esetén), és az energiahatékony vészhelyzeti áramellátást.

Az ABB javaslata egy “intelligens”, Emax 2 légmegszakítóval felszerelt, beépített AbilityTM Electrical Distribution Control System (EDCS) platformmal rendelkező elosztó volt. A megoldás biztosítani tudja a korszerű védelmi funkciókat, a programozható logikát, a felügyeleti rendszerekhez történő teljes kapcsolódást, illetve az ezekbe történő integrálódást.

Az Emax 2 az elektromos rendszert egyszerűen, biztonságosan és digitálisan tudja távolról csatlakoztatni az ABB AbilityTM EDCS innovatív felhőalapú számítástechnikai platformhoz.

„Azért választottuk az ABB megoldását, mert a korábbi projektek során alkalmazott ABB-megoldások rendkívül megbízhatónak bizonyultak. Az ABB által ajánlott intelligens elosztó olyan előnyöket kínál, mint az elektromos hálózat ellenőrzésének és megfigyelésének, továbbá megelőző karbantartásának lehetősége.” 

– hangsúlyozta Roberto Pacaro, a Pacaro Logistica vezérigazgatója.

A raktárhelyiségben áramló információkat szintén az ABB WMS-én (Warehouse Management System – Raktárkezelési rendszer) keresztül kezelik. Ez egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a szállítmányok nagy mennyiségű áramlásának digitális tervezését és kezelését, ily módon biztosítva a raktár valós idejű megfigyelését. A Rómában található Pacaro Logistica raktár a lehető legkorszerűbb és összhangban áll az Ipar 4.0 modern elképzeléseivel.

A kiváló minőségű villamosenergia szolgáltatás biztosítása érdekében az ügyfél egy Hi-T Plus típusú közép/kisfeszültségű műgyanta transzformátort telepített. Rendkívüli hatékonyságának köszönhetően a Hi-T Plus nagyobb rugalmasságot biztosít a rakományok kezelésekor, ami igen változó lehet ebben az alkalmazásban. A H-osztályú szigetelőanyag, ellentétben a hagyományos transzformátorok F-osztályú szigetelésével, csökkenti a transzformátor méretét és ebből adódóan költségmegtakarítást eredményez.

A Pacaro egy 4 db napelemes TRIO szolár füzérinverterrel működő napelemes üzemet is létesített, hogy a hagyományos villamos hálózattal párhuzamosan támogassa a hűtőrendszert, energiamegtakarítást és nagyobb fenntarthatóságot biztosítva.

Kiemelkedő teljesítményük mellett a TRIO szolár füzérinverterek könnyű használatot, beépített telepítést, megfigyelést és irányítást kínálnak. 98%-os átalakítási hatékonyságuknak és széles bemenetifeszültség-tartományuknak köszönhetően a TRIO inverterek maximális rugalmasságot nyújtanak az optimális energiatermeléshez.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés