Connect with us

Hirdetés

technokrata

Remek eredményeket produkál az ABB

E-gazdaság

Remek eredményeket produkál az ABB

Kép: abb.com

Remek eredményeket produkál az ABB

A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére folytatódott a növekedés; jó ütemben halad a vállalat átalakítása

A teljes rendelésállomány +1%1-kal, míg a teljesítésre váró rendelésállomány +7%-kal nőtt

„Az ABB a kedvezőtlen makroökonómiai körülmények és a geopolitikai bizonytalanságok ellenére is dinamikusan növelte az árbevételét,”

– nyilatkozta Péter Voser, az ABB elnök-vezérigazgatója.

„Az előttünk álló időszakban minden üzletágunkban hosszú távú növekedés elérésére törekszünk, folytatjuk a költségek csökkentését és a portfóliónk optimalizálását.   A nagyobb cselekvési szabadságot és önállóságot biztosító új vállalati kultúránk további erősítésével az ABB-t egy erősebb, a piaci igényekre gyorsabban reagáló vállalatcsoporttá kívánjuk átalakítani.”    

„A negyedévben folytatódott a teljes rendelésállományunk és az árbevételünk növekedése, ami főként a Villamosítás és a Hajtás üzletágak jó eredményeinek köszönhető. A Robotika és Gyártásautomatizálás eredményeire kihatással volt az autóiparban és a gépgyártásban tapasztalható visszaesés”

– mondta Timo Ihamuotila, az ABB pénzügyi igazgatója.

„Jól halad az Energetikai Hálózatok divízió eladása, a GEIS integrálása és az ABB-OS működési modell bevezetése is; ezek a lépések mind azt a célt szolgálják, hogy az ABB-t még nyereségesebbé tegyük.”     

 

Rövid távú kilátások

A makrogazdasági mutatók Európában és Kínában vegyesek, míg az USA-ban a növekedés tartósabb. A globális piacokat továbbra is érintik a geopolitikai bizonytalanságok.

Az ABB célpiacai rugalmasságot és stabilitást mutatnak, bár néhol, különösen a gyártásautomatizálási szektorban, kedvezőtlen tendenciák tapasztalhatók. Az olajár- és devizaárfolyam-hatások várhatóan továbbra is befolyásolják a vállalat eredményeit.

Üzletági változások és az átalakítás eredményei a II. negyedévben

2019. április 1-i hatállyal hivatalosan is megkezdte működését az ABB négy új üzletága. A növekedésorientált, új struktúrában működő üzletágak működésük során kiemelt figyelmet fordítanak majd a költségmegtakarításra és a portfóliójuk hatékony kezelésére is.

Folytatódik az új működési modell bevezetését célzó átalakítás. A II. negyedévben a marketig, az értékesítés, az „operations” és a szerviz vállalatcsoport szintű funkcióit beintegráltuk az üzletágakba. Megkezdődött a „country” erőforrások üzletágaknak történő átadása és a kapcsolódó humánpolitikai lépések végrehajtása is.

Az ABB-OS rendszer bevezetésével az ABB vállalatcsoport-szinten közel 500 millió USD/év összes költségmegtakarítást kíván elérni. A rendszer bevezetésének köszönhetően várhatóan teljesül a 2019-re előirányzott 150-200 millió USD költségmegtakarítás, és tartható lesz a 2021-re tervezett megtakarítási szint is.

Zajlanak az Energetikai Hálózatok divízió eladását célzó tranzakcióval kapcsolatos munkálatok. A szükséges jogi struktúrák közel kétharmada már beépítésre került. A „country” és a funkcionális teamek jól haladnak a szétválás helyi jogszabályi előírások és követelmények szerinti előkészítésével. Az ABB várhatóan 2020 első félévében fogja lezárni a tranzakciót.

Jól halad a GEIS beintegrálása a Villamosítás üzletágunkba. A negyedév során az üzletág – több jelentős lépés mellett – bemutatta az ABB és a GEIS kombinált portfólióját, és bejelentette, hogy a tervek szerint optimalizálni kívánja az egyesített, USA-központú középfeszültségű gyártólétesítményeit.

Az ABB július 9-én bejelentette azt a megállapodást, amely szerint a napelemes invertereket gyártó részlegét eladja a napenergia hasznosítására specializálódott olasz cégnek, a FMER S.p.A-nak. Ezzel a lépéssel az ABB a portfóliójának optimalizálását kívánja folytatni. A tervek szerint 2020 első negyedévben záruló tranzakció jelentősen elősegíti majd, hogy a Villamosítás üzletág elérje a 15-19%-os célul tűzött haszonkulcssávot.

További információk

A II. negyedév eredményeinek sajtóközleménye és prezentációja az ABB News Center honlapján, a www.abb.com/news-on és az Investor Relations honlapján, a www.abb.com/investorrelations-ön érhetők el.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés