Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változások a Liberty Global európai vezetőségében

E-gazdaság

Változások a Liberty Global európai vezetőségében

Kép: Origo

Változások a Liberty Global európai vezetőségében

Eric Tveter visszavonulását követően Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és Lengyelország vezérigazgatója lesz a kelet-európai régió vezetője július 1-től

A mai napon a Liberty Global bejelentette, hogy Erik Tveter, a vállalat kelet-európai régiójának igazgatója távozik a cégtől.

robert-redeleanu-upc

Tveter 2009 óta erősítette a Liberty Global vezetői csapatát, mint a vállalat svájci kábelkommunikációs érdekeltségének vezérigazgatója, majd a kibővített, Ausztriát is magában foglaló közép- és kelet-európai régió vezetője. Ezt követően – egészen mostanáig – a kelet-európai cégcsoport vezérigazgatói és a UPC Svájc elnöki feladatait párhuzamosan látta el.

Tveter távozása egybeesik több, eddig általa felügyelt vállalat értékesítésével. A UPC Ausztria eladása nemrég zárult le, svájci, magyar, román és cseh cégeinek értékesítését pedig szintén a közelmúltban jelentette be a Liberty Global. Eric Tveter kilenc éven át volt a UPC Svájc vezérigazgatója és ez idő alatt több mint 50 százalékkal növekedett a cég árbevétele. A UPC Svájc küszöbön álló eladása rendkívül jelentős megtérülést és értéket teremt a Liberty Global számára.

Robert Redeleanu július 1-től tölti be a kelet-európai régió vezérigazgatói posztját, közvetlen felettese Severina Pascu lesz. Robert Redeleanu 2013-ban csatlakozott a Liberty Globalhoz, ekkor lett a UPC Románia vezérigazgatója, majd a későbbiekben a magyar és a lengyel UPC vállalatok ügyvezető igazgatója. A mostani kinevezést követően a vállalatcsoport kelet-európai cégeit irányítja majd, egészen a Vodafone tranzakció várható lezárásáig, amelyet követően Lengyelországban és Szlovákiában lesz a UPC első embere.

„Szeretném megköszönni Ericnek elkötelezett és kitartó munkáját”

– nyilatkozta Mike Fries a Liberty Global vezérigazgatója. Döntő szerepe volt cégeink átalakításában Svájcban, Ausztriában és Kelet-Európában és ezzel a működési és pénzügyi növekedés mellett jelentős eredményeket ért el a vállalati értékek fejlesztése terén is. Távozása természetes lépés abban a folyamatban, amely során éppen hat közép- és kelet-európai országot érintő, jelentős tranzakció lezárására készülünk.

„Robert, jelentős energiával, szenvedéllyel, éleslátással és ügyfélközpontú gondolkodással rendelkező, kitűnő képességű vezető és ragyogó példája saját nevelésű tehetségeinknek a Liberty Globalnál”

– tette hozzá Mike Fries.

A most távozó Erik Tveter így nyilatkozott:

„Hálás vagyok azért, hogy a Liberty Global család tagja lehettem, amelynek sikeréhez az agilitás és a vállalkozókedv mellett mindig is nagyban hozzájárult a kollégák közötti baráti viszony. Az elmúlt évek alatt rengeteg tapasztalatra tettem szert a vállalati értékteremtés és működési kiválóság terén és ez a tudás mind a Libertynél hátralévő időben tanácsadóként, mind jövőbeli üzleti karrierem során is a hasznomra válik majd.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés