Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

E-gazdaság

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

Kép: iPon

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

A CGI Finland és a Google Cloud együttműködéssel az adatelemzés is hatékonyabbá válik, ami hatással lehet a fejlesztések irányára és javíthatja azok sebességét

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona együttműködést jelentett be a CGI tanácsadó céggel és a Google Clouddal, ennek eredményeképp a finnországi Hamina városába kerül áthelyezésre és tárolásra a telefonok aktiválására és teljesítményére vonatkozó összes adat.

Ez a lépés a jövőben még tovább javítja a Nokia telefonok fejlesztésének sebességét és pontosságát, magasabb szintre emelve a felhasználói- és eszközélményt a Nokia felhasználók számára.

A Google Cloud fejlett adatelemzési és gépi tanulási technológiáját felhasználva (kombinálva a CGI felhő- és adattudományi szakértelmével) a HMD Global maximális hatékonysággal dolgozhatja fel a beérkező adatokat, az adatelemzésből pedig a Nokia telefonok felhasználói profitálhatnak világszerte. Az első Nokia okostelefonok, melyek adatait az új központban tárolják, az új készülékek lesznek a Nokia 3.2, a Nokia 4.2 és a Nokia 2.2 modellekkel kezdődően. A korábbi Nokia okostelefon modellekről származó adatok áthelyezése az Android Q frissítés után, az idei évben kezdődik meg és 2020-ra fejeződik be.

„A rajongók világszerte értékelik az egyedülálló termékígéretünket; hogy minden Nokia okostelefonon Android One fut és rendszeres biztonsági frissítéseket kapnak 3 évig, az operációs rendszer 2 éven át tartó frissítése mellett. Azt akarjuk, hogy minden Nokia okostelefon hosszabb ideig maradjon naprakész, és mindenki élvezhesse a Google legújabb innovációit. Emiatt igyekszünk a lehető leggyorsabban kiadni a legújabb operációs rendszerfrissítéseket a készülékeinkhez, gyorsabban mint bármelyik másik gyártó. A fogyasztók tehát számíthatnak a Nokia okostelefonjaira, melyek idővel egyre csak jobbak és jobbak lesznek “

– nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője.

„Ma újabb jelentős lépést teszünk a bizalom fenntartásáért. Finn örökségünkhöz híven úgy döntöttünk, hogy együttműködünk a CGI-al és a Google Cloud platformmal a növekvő adattárolási igények kiszolgálására, és természetesen azért is, hogy az európai otthonunkban növeljük a befektetések mértékét”

– tette hozzá Sarvikas.

Új, a felhasználói élmény által vezérelt biztonsági szintek, kontroll és analitika

A bejelentett együttműködés tovább erősíti a HMD Global elkötelezettségét, hogy betartsa az összes alkalmazandó európai biztonsági intézkedést és jogszabályt, beleértve az uniós adatvédelmi szabályokat, például az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) is.

„A Google Cloud és a CGI stratégiai felhőpartnerekké tétele magától értetődő, hiszen már korábban is közeli együttműködésben álltunk velük. Ez a garancia arra, hogy vezető, világszínvonalú adatbiztonsági és analitikai megoldásokat tudunk biztosítani. Továbbra is nyitottak és átláthatók maradunk abban a tekintetben, hogy hogyan és milyen készülék- és aktivációs adatokat tárolunk, illetve szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogyan és miért javítja a telefonos élményüket mindez. A most bejelentett változások is arra irányulnak, hogy betarthassuk a rajongóinknak tett ígéretünket és tiszta, biztonságos és naprakész Androiddal szolgálhassunk számukra, ami a finn adatközponttal kiegészülve extra biztonságot jelent”

– mondta  a bejelentéssel kapcsolatban Sarvikas.

„A Google teljes globális, éves áramigényét megújuló energiából nyeri, így a Google Cloud Platform nem csupán a HMD Global szoftveres és adattárolási igényeit szolgálja ki, egyúttal abban is segít a vállalatnak, hogy teljesen fenntartható és jövőálló legyen”

– nyilatkozta Eva Fors, a Google Cloud Észak-Európai vezérigazgatója.

A CGI világszínvonalú infrastruktúrát alakított ki a back-end adatgyűjtés és az okostelefonok között, amely hatékony architektúrával és optimalizált költségstruktúrával rendelkezik. A HMD Global maximális mértékben profitálhat a CGI szakértelméből a fejlett analitika területén, ezáltal maximalizálhatja a technológiában rejlő potenciált, miközben biztonságban tudhatja adatait.

„A legújabb adatgyűjtési és analitikai technológiák, illetve a CGI adatmérnökeinek és tudósainak szakértelme a HMD Global számára még jobb adatbiztonságot és az ügyfélélményből való tanulás lehetőségét adja. A telefonok használatának elemzése és a felhasználói elégedettség betekintést nyújt abba, hogy milyen irányban érdemes fejleszteni a telefonokat – ezáltal a rajongók még jobb felhasználói élményt és szolgáltatásokat kaphatnak”

– mondta Martti Reilander, a CGI Finland AAS alelnöke.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés