Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

E-gazdaság

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

Újra itt a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Design Terminal Kárpát-medencei vállalkozásfejlesztési programja

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medence egyedülálló vállalkozásfejlesztési programját közel 200 határon túli mikro-, kis-, és középvállalkozás számára.

 potapi_arpad_nemzetpolitikai_allamtitkarsag

Az elmúlt 4 évben közel 500 külhoni magyar vállalkozás nyert forrást, több ezer pedig szakmai támogatásban részesült vállalkozása fejlesztéséhez, illetve létrejött egy aktív, több száz céget számláló, összetartó közösség, mellyel az Államtitkárság tartja a folyamatos kapcsolatot. A tehetséggondozó program célja, hogy segítse a határon túli magyar vállalkozókat helyben maradni, erősítse a vállalkozókedvet és szakmai támogatást nyújtson nekik.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Kárpát-medencei vállalkozói hálózat támogatásával egy olyan értékteremtő közösség jött létre, melynek összetartása példaértékű. Hangsúlyozta: a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2015 óta fordít kiemelt figyelmet a határon túli magyar területek gazdasági megerősítésére, amelyen belül kulcsfontosságú helyet foglal el a vállalkozók támogatása.

„A programot a jövőben is folytatni fogjuk, hisz a hosszútávú célunk az, hogy Magyarország határain túl mindenhol életerős és gazdaságilag is erős lábakon álló magyar közösségek éljenek.”

– fogalmazott az államtitkár.

,,A Design Terminal tehetséggondozó-, és üzletfejlesztési programjai ma már 7 országban vannak jelen. Büszkék vagyunk rá, hogy a program segítségével azt az üzleti tudást, amely a Design Terminal sajátja, át tudjuk adni a külhoni vállalkozásoknak, akik azt az egész Kárpát-medence javára tudják fordítani.”

– mondta Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője.

karpat_medencei_vallalkozok_talalkozoja2

A vállalkozások között van olyan, aki az első nyári képzésen kapott szakmai támogatásból és bíztatásból hozta létre Felvidék első központját a korai fejlesztés területén, van olyan vállalkozó, aki a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatása révén kezdett el gombatermesztéssel foglalkozni, de olyan délvidéki pedagógus résztvevője is van a programnak, aki a képzés hatására döntött úgy, hogy – csatlakozva a Logiscool hálózatához – Zentán hoz létre élményalapú programozó iskolát 6–18 év közötti fiataloknak.

A program nyitóeseményén, a már hagyományosnak mondható mezőkövesdi képzés (2019. június 20–23.) során a vállalkozók számos értékes előadáson, workshopon és személyes mentorálásokon vesznek részt a Design Terminal szakmai mentorainak közreműködésével, mellyel konkrét gyakorlati példákon és a cégre szabott megoldásokon keresztül fejlődhetnek, tovább erősítve egymással az üzleti és baráti kapcsolatokat. Idén különös hangsúlyt kap az online kommunikáció és a digitális marketing.  Az előző évekhez hasonlóan az idei találkozóra is közel 200 magyar vállalkozó érkezik a Kárpát-medence minden tájáról. Az Államtitkárság 2019-ben meghirdette a külhoni magyar gyermekek éve programsorozatot, ennek részeként a négynapos esemény középpontjában a vállalkozói életforma és a családi élet összehangolása, valamint a családbarát vállalkozások kerülnek.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés