Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Praktiker gyakorlatilag megállíthatatlan!

E-gazdaság

A Praktiker gyakorlatilag megállíthatatlan!

A Praktiker gyakorlatilag megállíthatatlan!

Eredményes évet zárt a 20 áruházat működtető Praktiker, hiszen nem csak áruházi forgalma, de a webshopja is kétszámjegyű növekedést ért el az előző évhez képest.

A barkácslánc tovább folytatja áruházainak modernizálását.

praktiker_tovabb_nott_a_praktiker_arbevetele_1

57,1 milliárd forintos árbevételt ért el a Praktiker 2018-ban, az előző évi 47,8 milliárddal szemben, ez mintegy 20 százalékos bővülést jelent. A 20 áruházat működtető lánc alkalmazottainak száma is nőtt, jelenleg mintegy 1500 embernek biztosít munkát a Praktiker. A webshop forgalma a kasszán átmenő forgalom 7 százalékát teszi ki, ami újra két számjegyű emelkedés 2017-hez képest. A Praktiker mintegy 300 beszállítóval dolgozik, a hazai vállalkozások aránya elérte a 80 százalékot. A 160 milliárd forintosra becsült barkácsszektorban a Praktiker a második legnagyobb áruházlánc.

„Az 1998-as piacra lépése óta a legjobb évét zárta a Praktiker Magyarországon, ami jól mutatja, hogy az új tulajdonossal, a Wallis Csoporttal közös üzleti stratégiánk hatékony. A piaci környezet kedvező, hiszen az elmúlt években jelentősen megnőtt a vásárlási kedv, amely a módosított és kiterjesztett családtámogatási rendszernek, a kedvező banki finanszírozási lehetőségeknek, másrészt a Praktiker által jelentősen átalakított és kibővített árukínálatnak köszönhető”

– mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker ügyvezető igazgatója.

A Praktiker 2018-ban jelentős összeget költött egyes áruházainak modernizációjára, új polcrendszerek és árukínálati struktúrák kialakítására. Az első tapasztalatok visszaigazolják a Praktiker várakozásait: ahol megtörtént a modernizáció, egyértelműen nőtt az áruház forgalma is. A szortiment jelentős része is megújult.

„Egyértelműen érzékelhető, hogy a barkácsáruházak klasszikus kínálata mellett nőtt a kereslet a lakásdekoráció és az otthonszépítés termékei iránt is, és egyre többen keresik a közép- és magasabb árfekvésű, minőségi termékeket is.”

– hangsúlyozta Szita Mária, a Praktiker beszerzési igazgatója.

praktiker_tovabb_nott_a_praktiker_arbevetele_2

A Praktiker 2023-ig az összes üzletét szeretné felújítani, hogy minél hatékonyabban működjenek az üzletegységek, s valódi élményt jelentsen a vásárlás az egyre igényesebb hazai fogyasztóknak. Ez összesen mintegy 130.000 négyzetméternyi értékesítési területet jelent.

„Fejlődésünk alapvetően arányos minden árucsoportban, kiugró teljesítményt a hideg- és melegburkolatok terén értünk el, illetve markáns növekedés tapasztalható a világítás, a festék és impregnáló szerek esetében.”

– mondta Bagaméri László, a Praktiker értékesítési igazgatója. Hangsúlyozta: a Praktiker a klasszikus áruházi értékesítés mellett jelentősen szeretné növelni az internetes és a nagyvásárlói programból származó bevételeit, ennek megfelelően folytatja a webshop optimalizálását, illetve munkatársak továbbképzését.

„2019-től a megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő emberek integrációjára is fókuszálunk. Szorosan együttműködünk a Kapcsok Alapítvánnyal, mivel hiszünk abban, hogy azok a gyerekek, akik valamilyen speciális nevelési igénnyel bírnak, úgy válhatnak a jövő teljesértékű munkavállalóivá, ha minél nagyobb hangsúlyt fektetünk a képzésükbe, fejlesztésükbe. Mindez a Praktiker hosszútávú gondolkodását mutatja, valamint azt gondolkodást, hogy hisszük és tudjuk, hogy ma kell a gyermekek és a szakképzés tekintetében közösen tennünk ahhoz, hogy képzett és motivált munkavállalóink legyenek a jövőben”

– mondta Márton Katalin, a Praktiker HR vezetője.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés