Connect with us

Hirdetés

technokrata

Öt év alatt háromszorozta meg forgalmát a 77 Elektronika Kft.

E-gazdaság

Öt év alatt háromszorozta meg forgalmát a 77 Elektronika Kft.

Öt év alatt háromszorozta meg forgalmát a 77 Elektronika Kft.

A többmilliárdos bővülés szinte kizárólag exportból származik

Több mint 10 százalékkal nőtt a teljes egészében magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. exportforgalma 2018-ban. A tavalyi, több mint 2,5 milliárdos exportnövekedésnek köszönhetően a családi tulajdonban lévő vállalat megközelítette a 31 milliárd forintos árbevételt, ami 2013-ban még 10 milliárd forint volt.

Magyarország vezető orvostechnológiai vállalata, a 77 Elektronika Kft. több mint 24 milliárd forint exportforgalmat bonyolított le tavaly. A több mint 100 országba saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközeit exportáló hi-tech cég összárbevétele így 2018-ban meghaladta a 30 milliárd forintot, ami öt év alatt háromszoros forgalomnövekedést jelent. A töretlen árbevétel bővülés innovációs alapú: a vállalat az árbevétel átlagosan 8-9 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe.

A 77 Elektronika árbevételének döntő többségét az UriSed technológián alapuló vizeletüledék elemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. A legnagyobb felvevőpiacnak továbbra is az EU, az Egyesült Államok, Kína és Brazília számít, de tavaly újabb fontos országokan kezdték meg az értékesítést, így például Tajvanon, Argentínában, Albániában, Észak-Macedóniában és Elefántcsontparton is kötöttek üzletet. A több mint 720 főt foglalkoztató 77 Elektronika Kft. nem csak saját márkanév alatt értékesíti termékeit szinte az összes kontinensen, hanem úgynevezett OEM konstrukcióban, piacvezető multinacionális nagyvállalatokon keresztül is.

A megnövekedett külpiaci vevőigények miatt egy 1,5 milliárd forintos beruházás keretében a 77 Elektronika cégcsoport tavaly közel megháromszorozta gyártóterületét, valamint új gyártósorokkal és gépekkel bővítette gyártókapacitását balatonfüredi telephelyén, ahol a laborkészülékeikhez szükséges egyszer használatos műanyag küvetták (laboratóriumi edény) gyártása zajlik. A vállalatcsoport fejlesztését a magyar kormány 350 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segítette.

Szintén a tavalyi év egyik kiemelt innovációs projektjeként a cég a világpiacon is keresett betegágy melletti (Point-of-Care) okos minilabort fejlesztett SmartTester néven, mely néhány perc alatt képes a levett vért helyben kielemezni. A hi-tech orvostechnológiai eszköz egyelőre a diabétesz, a szív- és érrendszeri rendellenességek, illetve a test gyulladásos állapota kapcsán képes vizsgálatokat végezni, de a tervek között szerepel a diagnosztikai spektrum további betegségekre, tűnetekre való kiterjesztése is. Az okos minilabor elsősorban a sürgősségi betegellátás, a mentőszolgálat, magánorvosi rendelők, háziorvosi ellátás, invazív kardiológiai beavatkozást végző osztályok, illetve kislaborok számára jelent jelentős szakmai támogatást.

A külkereskedelem bővülése mellett a cég a hazai piacon is stabilan tartja piacvezető pozícióját a vércukormérők értékesítése területén.

„Az általunk fejlesztett és gyártott Dcont® vércukormérőket kifejezetten a magyar igényekhez szabtuk: egyes típusai a világon is egyedülálló módon képesek magyar nyelven, szóban kommunikálni a betegekkel. A család legújabb típusai közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. Ezzel a világ legpontosabb készülékeinek minősülnek. Több mint 100 fős, magyar kutató- és fejlesztőmérnök-gárdánk jelenleg is azon dolgozik, hogy a korábbi saját teljesítményüket felülmúlva még tovább javítsák ezt a mérési pontosságot”

– hangsúlyozza Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés