Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

E-gazdaság

A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

Kép: NapiDroid

A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

A Samsung bejelentette, hogy az 5G hálózati megoldások területén elérte a legnagyobb piaci részesedést Koreában, ezáltal az ország vezető 5G hálózati szolgáltatójává lépett elő.

Az 5G szolgáltatás ma már Dél-Korea 85 városban érhető el, amelyet mind a három mobilszolgáltatón keresztül igénybe vehetnek a felhasználók és vállalkozások egyaránt.

3-5ghz-mmu_

A vállalat a három koreai szolgáltató számára kulcsfontosságú 5G hálózati megoldásokat biztosít, köztük az 5G core-t és több mint 53.000 rádió bázisállomást.

Koreában a szolgáltatók 2018. december 1-je óta sugároznak 5G jeleket Szöulban és a nagyobb városokban a Samsung Networks Business egysége által biztosított 5G rádió bázisállomásokat és az 5G core megoldásait használva.

Korea a világ egyik első országa, ahol az 5G élmény már a felhasználók számára is elérhetővé válik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kivételes 5G hálózati megoldásainknak köszönhetően kulcsszerepet töltünk be az 5G országos bevezetésében. A Samsung az 5G-s megoldások úttörőjeként és azon kevés szolgáltatók egyikeként, akik teljeskörű 5G-s megoldásokat kínálnak, arra törekszik, hogy minél jobban kihasználja az 5G technológia nyújtotta lehetőségeket, kitapasztalja és akár át is lépje azok határait.”

– mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a hálózatok üzletágának vezetője.

A koreai szolgáltatók az 5G kereskedelmi értékesítéséhez a Samsung 5G Massive-MIMO Egységének (MMU) 3.5GHz spektrumon működő rádió bázisállomásait használják. A Koreában használt Samsung MMU egyik legkiemelkedőbb jellemzője, hogy ez az egyik legkisebb és legkönnyebb egység, amely elérhető ebben az iparágban, ezáltal nagyon könnyen, mindössze néhány változtatás végrehajtásával telepíthetők a már meglévő szolgáltatói mobilhálózatokba. Az egyszerű alkalmazásának köszönhetően a december 1-jei indítást követően csupán néhány hónappal később a koreai szolgáltatók több tízezer rádiót magába foglaló 5G-s hálózatot tudnak üzemeltetni.

A mindhárom koreai szolgáltató számára biztosított virtualizált 5G core megoldások a 4G hálózatot és a következő generációs Non-Standalone (NSA) 5G szolgáltatásokat is támogatják. A jövőben egy egyszerű szoftverfrissítéssel Standalone (SA) módba is átállíthatóvá válnak majd. A Samsung által kínált megoldás számos, az 5G hálózat kulcsfontosságú technológiáját teljesíti, mint például a Control és User Plane Separation (CUPS), amely létfontosságú a hálózati szolgáltatók számára hálózataik skálázásához és az 5G technológia által elérhető új szolgáltatások támogatásához.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés