Connect with us

technokrata

Belép az amerikai piacra és felvásárolja a helyi Inova Solutions-t a magyar Geomant

call-center-geomant-wallboard-presentation-new

E-gazdaság

Belép az amerikai piacra és felvásárolja a helyi Inova Solutions-t a magyar Geomant

Belép az amerikai piacra és felvásárolja a helyi Inova Solutions-t a magyar Geomant

A vállalat 30 százalékos árbevétel-növekedést vár az akvizíciótól

A magyar tulajdonú, csúcstechnológiájú ügyfélszolgálati megoldásokat kínáló Geomant felvásárolta az amerikai Inova Solutions-t. Az akvizícióval a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, a két vállalat termékfejlesztési tevékenységének összevonásával pedig hazai és további nemzetközi piacian is értékes versenyelőnyhöz jut a cég.

A magyar tulajdonú Geomant már 10 országban, többek között az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben is jelen van – világszerte kb. 300 ügyféllel rendelkezik, összesen mintegy 15 ezer fős call center szakember gárdát kiszolgálva. A cég olyan nemzetközi vállalatokkal dolgozott már együtt, mint az Affidea vagy az Autonet, március végén pedig fontos mérföldkőhöz érkezett: 10 évnyi sikeres szakmai partnerséget követően felvásárolta az Inova Solutions-t, amely 35 éves múlttal rendelkező amerikai vállalatként a valós idejű teljesítménymenedzsment és vizuális kommunikációs megoldások egyik vezető szolgáltatója. A vállalat nívós ügyfélportfóliójába tartozik többek között a GE, a Yahoo és az AVON.

Az akvizíció sikerét elősegíti, hogy a két vállalat hasonló erősségekkel rendelkezik: mind a Geomant, mind az Inova széles ügyfélkört és jól kiépített partnerkapcsolatokat tudhat magáénak, ráadásul célcsoportjuk is azonos, digitális ügyfélkapcsolati megoldásokat – többek között felhő alapú és mesterséges intelligencián alapuló technológiákat – kínálnak közepes és nagyméretű vállalatok számára, rövidtávú megtérülést ígérve. Így mindkét vállalat ügyfélköre érezheti a felvásárlás előnyeit: a kiterjedt tapasztalatok és szolgáltatások egyesítését. Az akvizíció keretén belül egyelőre megmarad az Inova márkanév, az „Inova Solutions – a Geomant vállalata” nevet használja majd a cég. Az Inova menedzsmentje hamarosan egy magyar kollégával egészül ki, aki többek között az integrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolításáért felel majd.

A Geomant az elmúlt 10 évben az Inova termékeinek viszonteladója, illetve hivatalos szolgáltató partnere volt, így az akvizíció a két vállalat közötti sikeres kereskedelmi partnerség csúcspontja és egyben a Geomant ambiciózus növekedési stratégiájának része. A felvásárlás a hazai piacon is értékes versenyelőnyt jelent, hiszen tudásunkat fúzionálva, valamint termékfejlesztési tevékenységünket összevonva még hatékonyabb és kiemelkedőbb szolgáltatást tudunk nyújtani a jövőben. 30 százalékos árbevétel-növekedést várunk az akvizíciótól, mellyel a cégcsoport eléri a 10 millió eurós külső árbevételt

– fejtette ki az akvizíció kapcsán Vécsei Ákos, a Geomant alapító partnere.

A felvásárlással a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, méghozzá nagy előnnyel: az Inova teljes ügyfélbázisa, csapata és tapasztalata segít majd abban, hogy a magyar tulajdonú cég Amerikában is sikerrel értékesíthesse termékeit és szolgáltatásait.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom