Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Huawei 200 millió okostelefont szállított le a tavalyi évben

E-gazdaság

A Huawei 200 millió okostelefont szállított le a tavalyi évben

Kép: Tech2.hu

A Huawei 200 millió okostelefont szállított le a tavalyi évben

Minden idők legsikeresebb szériái a P20 és a Mate 20

A Huawei Technologies globális árbevétele 2018-ban 21 százalékkal emelkedett, elérte a 108.5 milliárd dollárt. A legjobban a fogyasztói üzletága növekedett, összesen 200 millió okostelefont szállított le, amely 30 százalékos növekedés. A gyártó eddigi egyik legjobb évét tudhatja magáénak: az 5G-s mobilhálózatok építésében már 26 kiépítési szerződést kötött, és 2018 második negyedévében a vállalat a világ második legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő, 14,6 százalékos globális piaci részesedéssel. Ezzel immár nem csupán a hálózati eszközök piacán tartozik a legnagyobbak közé.

A Huawei Technologies még nem auditált eredményei alapján tavaly 108.5 milliárdos forgalmat ért el, amely a teljes vállalatcsoportnak – a távközlési, a vállalati és fogyasztói üzletágakban – 21 százalékos növekedést jelent. A következő generációs, úgynevezett 5G-s mobilhálózatok kereskedelmi bevezetéséhez 10 ezer bázisállomást szállított le, s 26 kiépítési szerződést kötött. Guo Ping, a vállalatcsoport elnöke újévi köszöntőjében elmondta, a pénzügyi eredmény a legközvetlenebb visszajelzés az ügyfelek Huawei-ről alkotott véleményéről. Guo Ping hozzátette, a jó üzleti teljesítmény a jövőben is fennmarad. Az utóbbi hetek kiberbiztonsági gyanúsításai pedig arra ösztönzik a céget, hogy még egyszerűbb architektúrájú, technikailag még átláthatóbb hálózatokat, rendszereket fejlesszenek.  A Huawei Device, vagyis a fogyasztói üzletág növekedett a leginkább, a tavaly bemutatott csúcskészülékeinek köszönheti értékesítési rekordját.

Az okostelefon-gyártó a világ második legnagyobbjaként zárta az óévet, és történetében először globálisan 200 millió okostelefont szállított le a tavalyi 2017-es, 153 millióhoz képest. A Huawei az első tripla hátlapi kamerával ellátott P20 Pro-ból és a széria további két darabjából tavaszi megjelenésük óta összesen 16 millió darabot értékesített. A P20 sorozat különleges dizájn megoldásai miatt a női felhasználók körében is népszerűnek bizonyult, a nemzetközi eladások 50 százalékában hölgyek vásárolták meg a készülékeket. A Huawei őszi, mesterséges intelligencia képességeiben, üzemidejében és fotózási adottságaiban is kiemelkedő Mate 20 szériája szintén kiválóan teljesített az okostelefon-piacon; októberi megjelenése óta több mint 5 millió darabot vásároltak belőle szerte a világon, ezzel gyártó történetének legsikeresebb okostelefon-sorozatává lépett elő, megelőzve az eddigi csúcstartó P20-at.

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője elmondta, a vállalat a jövő évben is a fogyasztó-központúságra és az innovációra helyezi a hangsúlyt. „Minden erőfeszítésünkkel azon leszünk, hogy a Huawei úttörővé és vezetővé váljon az okostelefonok forradalmának következő hullámában, valamint folyamatosan új értéket teremtsen a fogyasztók számára.”- tette hozzá.

A P20 és Mate 20 széria értékesítési volumenének köszönhetően a Huawei jelentősen előrelépett az okostelefon-piacon. A vállalat globális piaci részesedése megközelíti a 15 százalékot, 8 év alatt pedig rekordméretű növekedést mutatott a leszállított okostelefonok számát illetően: a 2010-ben eladott 3 millióhoz képest a tavalyi év végéig 200 millió készüléket értékesítettek, ami hatvanhatszoros növekedést jelent. A gyártó okostelefonjait mára már több mint 500 millió fogyasztó használja világszerte 170-nél is több országban. Az IPSOS jelentése szerint a Huawei évről évre növekvő globális fogyasztó bázisát elsősorban erős innovációs képességének és megbízhatóságának köszönheti.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés