Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

E-gazdaság

Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

Az ABB Ability™-n alapuló technológia növeli a hatékonyságot és lehetővé teszi a tiszta szélenergia hálózatra kapcsolását

Az ABB két digitális alállomást helyezett üzembe Basilicata régió deli részén, Tolvéban és Vaglióban. Az alállomások a helyi szélerőműparkok által termelt villamos energiát integrálják és továbbítják a régió otthonaiba és vállalkozásaihoz, ezzel hozzájárulva Olaszország azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra az energiaigényének 28%-át megújuló forrásból fedezze.

 

Az alállomások fő elemei közé tartoznak az ABB AbilityTM  -n alapuló automatizálási és vezérlőrendszerek, az intelligens védelmi berendezések, a szenzorokkal szerelt transzformátorok, a digitális kapcsoló berendezések és a fejlett kommunikációs rendszerek. Ezen felül az ABB 20 évre szóló szervizszerződést írt alá a Vaglióban telepített új, digitális alállomás támogatására. Ez a szolgáltatás a Genovában, a Sesto San Giovanniban és a Santa Palombában lévő távvezérlési központból a hét minden napján 24 órás távfelügyeletet is magában foglal.

Az alállomások kulcsfontosságú elemei az energiahálózati infrastruktúrának, elősegítik a villamos energia hatékony és megbízható átvitelét és elosztását. Irányítják és védik az energiaáramlást, a hálózatra csatlakoztatják az erőműveket, és összekapcsolják az átviteli és elosztó hálózatokat a végfelhasználókkal.

A legfontosabb digitális alkatrészek növelik az irányíthatóságot és megbízhatóságot, miközben optimalizálják a működési költségeket. Ezenkívül a rézhuzalok Ethernet kábelekkel történő kiváltásával interoperábilis, együttműködő  kommunikációs rendszerek kialakítását teszik lehetővé, és csökkentik a helyigényt. A digitalizálás távfelügyeleti lehetőségeket is nyújt, és jelentősen növeli a telepített eszközök és rendszerek láthatóságát. Segít a döntéselőkészítő adatok összegyűjtésében, így a vezérlőközpontok üzemeltetői számára valós idejű, elemzett adatok állnak rendelkezésre, amelyekkel optimalizálhatják a folyamatokat, megelőzhetik a hibákat.

A dél-olaszországi Basilicato régióban termelt szélenergia a teljes régió energiaigényének több mint a felét elégíti ki. A régió jól ismert az ősi Matera városáról, amely a világ egyik legrégebbi lakott települése, és amely 2019-es évre elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címét.

“Ezek az innovatív digitális alállomások elősegítik, hogy milliók részesülhessenek a tiszta szélenergiában, egy olyan történelmi régióban, amely már a jövőre készül. Ezek a projektek jól példázzák, hogy a digitalizálás hogyan játszhat kulcsszerepet az energiaágazat alakításában, tovább erősítik piaci pozíciónkat, és elősegítik, hogy az ABB az ügyfelei kiemelt partnereként jelentős szerepet játsszon az erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítésében.”

 – mondta Claudio Facchin, az ABB Power Grids divíziójának vezetője.

A digitális alállomás Vaglióban a Lucania Wind Energy Srl. számára és Oppido Lucanóban a Tolve Wind Holding Srl számára létesült az Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) company, PLC Service Srl. együttműködésével.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés