Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fujitsu teljes mellszélességgel támogatja a nagyvállalatok Amazon Web Services platformra való átállását

E-gazdaság

A Fujitsu teljes mellszélességgel támogatja a nagyvállalatok Amazon Web Services platformra való átállását

A Fujitsu teljes mellszélességgel támogatja a nagyvállalatok Amazon Web Services platformra való átállását

Az Amazon Web Services (AWS) platformhoz kínált új Fujitsu felhőszolgáltatás üzleti tanácsadással, felügyelettel és optimalizálással gyorsítja az ügyfelek átállását a felhőre

A Fujitsu bemutatta új, komplett vállalatátalakító szolgáltatáskínálatát, amellyel a szervezetek gyorsan átállhatnak az AWS-felhőre, továbbfejleszthetik üzleti folyamataikat és felgyorsíthatják az innovációt. A Fujitsu és az AWS új stratégiai együttműködésének részeként, a Fujitsu Amazon Web Services platformhoz kínált új felhőszolgáltatása (Fujitsu Cloud Service for AWS) támogatja az ügyfeleket IT-infrastruktúrájuk áthelyezésében a piacvezető AWS-felhőplatformra. A szolgáltatás azonnal elérhető az Európát, Közel-Keletet, Indiát és Afrikát átfogó EMEIA-régióban.

A digitális átalakulás során számos nagyvállalat szolgáltatásként nyújtott felhőinfrastruktúrát (IaaS) használva „egy az egyben” helyezi át feladatait a felhőbe, míg mások, platformot váltanak alkalmazásaiknál vagy újratervezik őket a felhőnatív állapot követelményei szerint. A hibatűrés, a biztonság, az agilitás és a skálázhatóság előnyeinek kihasználására törekedve, valamint a működési és tőkeköltségek csökkentése érdekében a cégek szívesebben futtatják alkalmazásaikat a felhőben, mint helyben vagy külső hosztingszolgáltatónál.

Az AWS-platformhoz szánt új felhőszolgáltatás a Fujitsu kiterjedt rendszerintegrátori tapasztalatait ötvözi az AWS piacvezető felhőplatformjával. Kiaknázza a Fujitsu iparági szakértelmét, különös tekintettel az erősen szabályozott ágazatokra és azokra a komplex nagyvállalatokra, ahol a nagyszabású átalakítási folyamatban kiemelt szerepet kap a biztonság. Az üzleti tanácsadást, stratégiai felmérést és változási ütemtervet is tartalmazó szolgáltatások gyorsítják az átállást az AWS-felhőre, és tanácsot adnak a váltás legmegfelelőbb és leghatékonyabb módjára nézve. A Fujitsu az infrastruktúra megtervezésével, kiépítésével és tesztelésével kapcsolatban is nyújt tanácsadást, sőt alkalmazásmodernizációs szolgáltatásokat is kínál, segíti a hoszt- és platformváltást és a meglévő alkalmazások újratervezését.

Az ügyfélalkalmazások létrehozása és modernizálása mellett a Fujitsu az AWS-platformon történő folyamatos optimalizálást is támogatja. Infrastruktúrafelügyeleti és alkalmazásmonitorozó szolgáltatásaival segít az ügyfeleknek alacsonyabb költségszinten optimális felhasználói élményt nyújtani. A VMware technológiával rendelkező nagyvállalati szervezetek számára jó hír, hogy a Fujitsu felhőszolgáltatása a VMware Cloud on AWS megoldással is együttműködik.

Duncan Tait, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli vezetője így nyilatkozott:

„A digitális átalakulás akkor lehet sikeres, ha gyorsan és minimális fennakadással hajtják végre. Az AWS-hez szánt új felhőszolgáltatással tovább bővítjük a hiperskálázható felhőmegoldások szállítóival folytatott együttműködésünket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen integráljuk a felhőt a nagyvállalati IT-környezetekbe. Ezzel a szemlélettel lehetővé tesszük a kiterjedt és komplex IT-környezettel rendelkező ügyfeleknek alkalmazásaik moderizálását, valamint az AWS skálázhatóságában, biztonságában, agilitásában és hatékonyságában rejlő lehetőségek kiaknázását.”

Oktatási program az IT-környezetek modernizálása iránti élénk kereslet kielégítésére

A Fujitsu 2014-ben csatlakozott az AWS partnerhálózatához (AWS Partner Network, APN), és több száz AWS által minősített és akkreditált munkatársának köszönhetően gyorsan elérte a fejlett tanácsadási szolgáltatások nyújtóinak járó Advanced Consulting státust. Az AWS felhőszolgáltatásai iránti élénk keresletre reagálva a Fujitsu ma azt is bejelentette, hogy a következő három évben 4000 dolgozója részére biztosít oktatást az AWS technológiájával kapcsolatban. A megoldástervezők, fejlesztők, SysOps adminisztrátorok és DevOps mérnökök jövőbeni AWS-minősítése is jól érzékelteti, mennyire elkötelezetten törekszik a Fujitsu ügyfelei digitális átalakulásának gyorsítására.

„A felhő a sikeres digitális átalakulás alapja, és sok nagyvállalat választja a Fujitsut partnerül az átalakulási folyamat gyorsítására. Örömmel várjuk az együttműködést a több ezer AWS-minősített szakember kiképzésére készülő Fujitsuval, hogy még több ügyfelüket segítsük hozzá az EMEIA-régióban az AWS-platformra való átálláshoz és az innováció gyorsításához”

– mutatott rá Niko Mykkanen, az Amazon Web Services viszonteladói és partneri együttműködésért felelős EMEA-régióbeli vezetője.

Az ügyfelek további, a Fujitsu által az AWS-platformon fejlesztett és nyújtott szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. A szolgáltatásként nyújtott RunMyProcess digitális platformmal például gyorsan és biztonságosan építhetnek, tesztelhetnek, vezethetnek be és skálázhatnak eszközfüggetlen alkalmazásokat és kapcsolhatják össze egymással a felhőben, a helyi és a mobil környezetben futó digitális üzleti folyamatokat.

„Az AWS-felhőnek köszönhetően gyorsabban és rendszeresebben valósíthatunk meg innovációkat, jobban reagálhatunk a változó ügyféligényekre és tökéletesíthetjük az ügyfeleinknek nyújtott élményt. Az általunk tíz éve használt AWS-megoldást a Fujitsu üzemelteti az AWS-felhőből. Bátran mondhatjuk, hogy az AWS központi szerepet játszik működésünk sikerében”

– jelentette ki Hiroshi Yazawa, a Fujitsu RunMyProcess vezérigazgatója.

A Fujitsu már jelenleg is több ügyfelet, köztük az AdvanSixet, az SGN-t és másokat is támogat az AWS-re való átállásban és a felhőplatform használatában.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés