Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar vásárlók fullra kimaxolták a kínai webshopok akcióit

E-gazdaság

A magyar vásárlók fullra kimaxolták a kínai webshopok akcióit

Endicia Blog

A magyar vásárlók fullra kimaxolták a kínai webshopok akcióit

Kínai csúcsmobil, robotporszívó, soundbar és fülhallgató – ezek az idei karácsony slágertermékei a kínai webshopokból vásárló magyarok körében.

A RendeljKínait.hu adatai szerint a kínai webshopokból rendelő magyarok többsége nem hagyta az utolsó pillanatra a vásárlást és még időben megrendelte a karácsonyi ajándékokat. A statisztika szerint a vásárlók a különböző kedvezményeket biztosító napokon voltak a legaktívabbak – a forgalom nagy részét a Szinglik Napján, valamint a Black Friday és a Cyber Monday közötti időszakban bonyolították le.

 

Magyarország vezető távol-keleti termékeket bemutató, tesztelő és értékesítő online platformcsaládja, a RendeljKínait.hu értékesítési adatai szerint idén is az okoskütyük és a robotporszívók a legnépszerűbb termékek a kínai webáruházakból vásárló magyarok körében a karácsonyt megelőző időszakban. A legkeresettebb márkák között magasan vezet a Xiaomi és a BlitzWolf, de az Alfawise termékeit is nagy számban rendelték a magyarok.

Az adatok szerint idén a karácsonyt megelőző időszakban átlagosan közel 40.000 Ft-ért vásároltak kínai webshopokból a magyarok, de volt olyan kiugró összegű rendelés is, ami megközelítette a 300.000 Ft-os értékhatárt. A platformcsalád év eleji felmérése szerint a kínai webshopok egyre népszerűbbek a magyar vásárlók körében, akik elsősorban minőségi termékeket keresnek, és a jó ár-érték arány, valamint a különleges, a hazai piacon kevésbé ismert márkák miatt vásárolnak kínai termékeket.

Az értékesítési adatokból jól látszik továbbá, hogy a vásárlók tudatosan, még időben megrendelték a karácsonyi ajándékokat és a különböző kedvezményeket biztosító napokra időzítették a vásárlást. A legnagyobb forgalmat a Szinglik Napján, valamint a Black Friday és a Cyber Monday közötti időszakban bonyolították le a vásárlók. Ez a vásárlási attitűd egybecseng a tavaszi felmérés eredményeivel, miszerint a legtöbben általában nem hirtelen felindulásból választanak kínai terméket – az akkori válaszadók fele szükséglet alapján, alapos utánajárást követően rendel csak online.

A karácsonyt megelőző időszakban nem csak a rendelésszámot illetően figyelhető meg ugrásszerű növekedés, de számottevően nő a RendeljKínait.hu-n található terméktesztek olvasottsága is ebben az időszakban. Ennek oka, hogy a legtöbb vásárló rendelés előtt keres valamilyen tesztet az adott termékről, amely segítheti a vásárlói döntésben.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés