Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rangos elismerésben részesült a Morgan Stanley irodája

E-gazdaság

Rangos elismerésben részesült a Morgan Stanley irodája

Budapest Business Journal

Rangos elismerésben részesült a Morgan Stanley irodája

Fintech és globális kockázatelemzés – 71 vállalat közül díjazták a pénzintézet budapesti technológiai, analitikai és innovációs központját

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kutatása alapján a Morgan Stanley budapesti irodája nyerte a Centre of Excellence of the Year díjat. Az iroda folyamatosan gyarapodott az alapítása óta eltelt 12 évben, és mára a Morgan Stanley globális hálózatának kulcsfontosságú részévé vált.

 

„Irodánk 2006-ban egy 30 fős matematikai modellező részleggel nyitotta meg kapuit, és az elmúlt tizenkét évben a Morgan Stanley globális hálózatának fontos, mintegy 2000 kiváló szakembert foglalkoztató technológiai és analitikai központjává vált. Rendkívül büszkék vagyunk erre az elismerésre, amit főként a Magyarországon dolgozó kollégáink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhetünk. Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. Dolgozóink közel fele informatikával – főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.” 

– mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője.

„A technológia és a digitalizáció jelentősége a pénzügyi szolgáltatásokban napról napra nő, ami tovább erősíti magyarországi központunk fontosságát. A kockázatelemző és matematikai modellező munka kulcsszerepet játszik a vállalat életében, és budapesti irodánkban immár 300 kolléga dolgozik ezeken a területeken. A matematikus, fizikus vagy akár mérnök vagy pénzügyi diplomával rendelkező munkavállalók számára kiemelkedő perspektívát kínál ez az elemző terület, sőt az MTA kutatóintézeteiből is érkeztek már hozzánk munkatársak”

– összegezte Fogarasi Norbert.

A díjról

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) idén negyedik alkalommal végzett átfogó kutatást a Magyarországon működő üzleti szolgáltató központok körében, és díjazta az ágazat legjobbjait. Idén minden eddiginél több, 71 vállalat vett részt a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetséggel (HOA) és a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen elvégzett kutatásban.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés