Connect with us

A Knorr-Bremse Budapest chatbotot és ötletgyárat alkalmaz

_47a7829

E-gazdaság

A Knorr-Bremse Budapest chatbotot és ötletgyárat alkalmaz

A Knorr-Bremse Budapest chatbotot és ötletgyárat alkalmaz

Egy cseh és egy német startup már biztosan készülhet az együttműködésre a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel. A világ legnagyobb vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó vállalata erős HR-hátszelet is remél a Design Terminallal közös programtól.

Átláthatóbb folyamatok, csökkenő adminisztrációs terhek, hatékonyabb csapatmunka, gyorsabb és pontosabb információáramlás – a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest olyan nemzetközi startupok bevonását kérte a széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Design Terminaltól, amelyek szolgáltatásaikkal sokat tehetnek hozzá a munkahelyi légkör és a belső kommunikáció fejlesztéséhez.

ll_l4833

A kooperáció most fordult termőre a startupok és a nagyvállalatok között mentorként közvetítő szervezettel: indulhatnak az első projektek annak tesztelésére, hogy a banki és a szolgáltató szektorban már bizonyított startupok mire képesek a gyártás és fejlesztés területén. A Design Terminal felhívására 82 nemzetközi pályázó jelentkezett, amelyek közül végül 10 startup kapott lehetőséget, hogy részt vegyen az Innovation Bootcampen. A háromnapos rendezvényen a Design Terminal mentoraival és a Knorr-Bremse Budapest munkatársaival ötleteltek a csapatok, amelyek közül magyar, cseh, német, francia, osztrák és brit gárda jutott be a legjobbak közé immáron az ügyfélre szabott ajánlataikkal.

A győztesek közül három startuppal már biztosan együttműködik a Knorr-Bremse egy legalább féléves pilotprojekt keretében. A cseh Feedyou chatbotja nem csupán az első munkanap (onboarding) viszontagságain képes segíteni, hanem a bevett toborzási folyamatokat, a munkáltatói márkaépítést is megkönnyíti. A más információs rendszerekkel egyszerűen összekapcsolható, Messenger, Skype, Slack és Telegram felületen egyaránt elérhető szolgáltatás gyakori HR-es kérdések megválaszolására vagy akár munkatársak tréningezésére is bevethető.

„Szeretnénk megőrizni rugalmasságunkat és a döntéshozatali mechanizmusok gyorsaságát a startupoktól érkező impulzusokkal, amelyek arra is alkalmasak, hogy eredményesen különböztethessük meg magunkat más nagyvállalatoktól, még vonzóbbá váljunk a munkaerőpiacon, és saját tehetségeink megtartását is támogassuk” – fogalmazott Sávos András, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest ügyvezetője.

ll_l4728

A Feedyou-hoz hasonló pilotprojekt indul a német Delgate-tel, amelynek alkalmazása a szabad erőforrásokat és a szükséges szakmai tudást segít feltárni a vállalatoknak, hogy azokat belső fejlesztési projekteket indításában és megvalósításában hasznosítsák. A cél az, hogy az innovatív ötletek felcseperedjenek: azaz ne haljanak el egy-egy beszélgetés után, hanem valós, kiértékelhető projektekké váljanak, amelyekben megjelennek a vállalat szabad globális erőforrásai és nemzetközi tudásanyaga. A kommunikációval, a belső folyamatokkal és a szervezeti kultúrával kapcsolatos kihívásokra szintén jó megoldást kínáló Delgate fejlesztéseit több nagyvállalati partner is teszteli, a négy fős Feedyou pedig a Microsofttal kötött partnerségi megállapodást.

Bár a most kiválasztott startupokkal fél- és egyéves projektekben gondolkodnak, Sávos András nem zárta ki az ennél is hosszabb távú közös termékfejlesztés lehetőségét sem.

Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője hozzátette, hogy a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest – Design Terminal innovációs partnerség keretében szervezett Innovation Bootcamp lehetőséget biztosított azoknak az innovatív startup megoldásoknak a megtalálására, melyek leginkább a vállalat igényeire lettek szabva és amelyek hosszú távon integrálhatók a cég működésébe. Az együttműködés jól

példázza, hogy a Design Terminal hogyan teremt hidat a két eltérő üzleti környezet között. A Design Terminallal kötött megállapodás mellett, az is a vállalat nyitottságát mutatja, hogy már a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek kiaknázására is készül.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő