Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy élő legenda látogat el hazánkba a hét második felében

E-gazdaság

Egy élő legenda látogat el hazánkba a hét második felében

Egy élő legenda látogat el hazánkba a hét második felében

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója. Érdekesség, hogy a napjainkban zajló globális technológiai átalakulásban az éppen 62 éve levert magyar forradalomnak is megvan a maga szerepe.

Magyarországra érkezik, és két előadást is tart a november 8–9-i Blockchain Budapest nemzetközi konferencián Nick Szabo. A világhírű amerikai kriptográfus édesapja 1956-ban menekült el Magyarországról, miután részt vett a harcokban. Ő maga már az Egyesült Államokban született.

Szabo nemcsak számon tartja származását, hanem egy közelmúltban adott interjúban arról is megemlékezett, milyen motivációt jelentett számára az 1956-os magyar forradalom: a blokklánc-technológiát kezdettől fogva olyan közösségi eszközként képzelte el, ami növeli az emberek szabadságát, szűkíti az elnyomó rendszerek lehetőségét, hogy a polgárok életét és tranzakcióit ellenőrizze.

„Nick Szabo a kriptovilágban és a blokkláncfejlesztésben érintett szakemberek közössége számára élő legenda. Azonban zárkózottsága is legendás, így különösen nagy dolog, hogy sikerül elhozunk Budapestre”

– mondja Szilágyi Imre közgazdász, a Blockchain Budapest konferenciák főszervezője.

A Bálna Budapest nagyszínpadán Nick Szabón kívül közel negyven külföldi és magyar kripto- és blokkláncszakértő tart előadást. A kiállítótérben számos vállalkozás és projekt lesz jelen standdal, a kisteremben zajló egyórás workshopokon egy-egy területtel közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők. A konferenciával párhuzamosan a stabil kriptopénzek nemzetközi fejlesztőinek részvételével stablecoin-tanácskozás zajlik a helyszínen.

A fejlesztő vállalkozások és a multinacionális cégek mellett hangsúlyosan kerülnek elő a szabályozás kérdései: a konferencián az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselője is előadást tart. A rendezvény fő szakmai partnere a Blockchain Kutatási Egyesület, a megnyitót az innovációs és technológiai miniszter főtanácsadója, a Budapest Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Jakab László egyetemi tanár tartja. A részletes programról az esemény honlapján lehet tájékozódni.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés