Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

E-gazdaság

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A Vodafone Magyarország is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A 2018. október 9-én megalakult Mesterséges Intelligencia Koalíció alapítóihoz a kezdeményezés támogatójaként a Vodafone Magyarország is csatlakozott. A koalíció célja, hogy kijelölje a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit.

A mesterséges intelligencia (MI) kutatása, fejlesztése és alkalmazása a technológiai és üzleti szféra egyik leginnovatívabb területei közé tartozik, amely az elemzések szerint 2030-ra 13.300 milliárd euróval növeli majd a globális gazdaság teljesítményét.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, felismerve az MI alkalmazásokban rejlő kiemelkedő versenyképességi potenciált, elindította a Mesterséges Intelligencia Koalíciót, amely platformként szolgál azok számára, akik érintettek a terület jövőbeni alkalmazásában, kutatásában, a jogi és etikai aspektusainak vizsgálatában. Annak érdekében, hogy a hazai digitális ökoszisztéma szereplői felkészülten vegyenek részt az MI területén zajló nemzetközi versenyben, a hazai szereplők – kormányzat, nagyvállalatok, kkv-k, startupok, valamint az akadémiai és egyetemi műhelyek –, közös fellépésére van szükség. Az MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések terén mihamarabb az európai élvonalba kerüljön.

2018.  október 9-én a Vodafone Magyarország alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Az alapító nyilatkozatot a szolgáltatót nevében Dr. Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes írta alá.

„A mesterséges intelligencia villámgyors térhódítása és gyakorlati haszna tagadhatatlan. Ez a terület a technológiai fejlődésnek az eddigiektől gyökeresen eltérő, még magasabb szintjét képviseli. A Vodafone eddig is kiemelt figyelmet fordított a technológiai újításokra, és a számos innovációt tartogató jövőben épp olyan megbízható partner lesz, mint napjainkban”

– mondta el.

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások használata a jövőben számos előnnyel fog járni. Életünk részévé válnak az önvezető autók, nő a kiberbiztonság, és a tőzsdefolyamatok pontosabb előrejelzésétől az egészségügyi diagnosztikáig és megelőzésig számtalan olyan fejlesztést fog hozni a mindennapokba, amelyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a jövőt.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés