Connect with us

Hirdetés

technokrata

az IoT már nem csak “early-adopter”-ek számára érhető ám el!

E-gazdaság

az IoT már nem csak “early-adopter”-ek számára érhető ám el!

az IoT már nem csak “early-adopter”-ek számára érhető ám el!

Menedzselt IoT-megoldásokkal lép piacra az Invitech az IoT Insights bevezetésével

A sikeres pilot programok tapasztalatai alapján kialakított komplex IoT-szolgáltatásait és platformját IoT Insights néven teszi az üzleti ügyfelek számára elérhetővé az Invitech. Az IoT Insights integráltan, egy kézből kínálja a különböző szenzorok, adatbázisok és rendszerek monitorozását és üzemeltetését, valamint az ezekből származó adatok gyűjtését, feldolgozását és megjelenítését. A felhasználók ezáltal gyorsabban, eredményesebben tárhatják fel az üzleti hatékonyságot javító összefüggéseket.
iot_infografika_invitech_insights

Az Invitech partnerei egy online felületen, az Insights platformon keresztül érhetik el a társaság IoT-infrastruktúráját, szolgáltatásait és szakértői bázisát. Az infokommunikációs vállalat menedzselt IoT-megoldásai a gazdaság legkülönbözőbb területein, az ipari termelésben, az agráriumban, az építőiparban és más ágazatokban is növelni tudják a vállalkozások hatékonyságát.

„Az Internet of Things immár nemcsak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe, hanem reális lehetőség a vállalkozások és intézmények hatékonyabb működéséhez. Az IoT Insights üzleti modelljének előnye, hogy az IoT-szolgáltatások minden elemét egy kézből, end-to-end tudja nyújtani. Így megoldásainknak része a szenzorok kihelyezése és karbantartása, az adatok továbbítását biztosító hálózat fejlesztése és üzemeltetése, az adatok felhő alapú tárolása, és a mélyebb összefüggéseket feltáró adatelemzési üzleti intelligencia is

– fogalmazott David Blunck, az Invitech vezérigazgatója.

Az IoT Insights platformon keresztül nem csak vállalatok, intézmények, hanem egyetemek, startupok is igénybe vehetik az Invitech IoT-megoldásait, amelyekre építve új fejlesztéseket hozhatnak létre. A társaság által nyújtott, menedzselt IoT-szolgáltatások alapja a folyamatosan bővülő infrastrukturális háttér. Az Invitech ez év elején átadott budapesti hálózatán már javában működnek a társaság IoT-szolgáltatásai, most pedig több más vidéki település mellett, Szegeden és Miskolcon is kiépült az infrastruktúra. Hamarosan pedig Debrecenben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is elérhető lesz.

A hálózati beruházások mellett az IoT-technológia alkalmazási területeinek szélesítésére is nagy hangsúlyt fektet a cég. Több pilot program futott, illetve fut jelenleg is: Győrben a helyi közműszolgáltató hatékony fogyasztásmérésének lehetőségeit tesztelték, míg Rábapordányban, Bicsérden és Szilen agrárvállalkozások hozamnövekedéséhez és termelés-optimalizálásához járulnak hozzá az Invitech IoT-megoldásai. Ezeken túlmenően a logisztikában és az építőiparban is alkalmazzák már a társaság fejlesztéseit.

Az eszközök közötti kommunikációra több megoldás is alkalmazható, a társaság ezért arra törekszik, hogy mindig az optimális technológiát ajánlja partnerei számára, legyen az a LoRa-hálózat, vagy hagyományos rádiós, illetve vezetékes összeköttetés. Az Invitech bővülő LoRa-hálózata egy alacsony energiaigényű, vezeték nélküli adatátviteli rendszer, amely nagy hatótávolságra képes biztosítani az eszközök kommunikációját. Emiatt kiválóan alkalmazható például mobil-lefedettség vagy vezetékes energiaellátás nélküli területeken elhelyezett adatgyűjtő szenzorok információinak továbbítására is. Ez a rendszer költséghatékony és az új ügyféligényekhez is gyorsan tud lefedettséget biztosítani.

david-blunck

Az Invitech esetében a kihelyezett szenzorok, az információk továbbítására szolgáló antennák, az adatok feldolgozásához szükséges felhő infrastruktúra, a beérkező információhalmazt kiértékelő alkalmazások, valamint a szükséges szaktudás is rendelkezésre áll házon belül. Amellett, hogy ez az adatbiztonságra is garancia, azt is jelenti, hogy a felhasználók részéről nem kell infrastrukturális beruházásokra költeni, a szolgáltatásokat jól tervezhető, fix havidíjért kapják.

A hálózatbővítéssel és az Insights platform bevezetésével párhuzamosan, az Invitech okosfalu programja is folytatódik, miután Ceglédbercelen és Csemőn már megvalósultak a fejlesztések. A társaságnak ezzel is az a célja, hogy a kisebb települések számára is hozzáférhetőek legyenek az új megoldások. Az okosfalu programmal együtt, az IoT Insights így nemcsak a vállalkozások, hanem a helyi közösségek számára is lehetőségeket kínál az információk feldolgozására, rendszerezésére és a folyamatok vezérlésére, számukra is elérhetőek és kipróbálhatóak az IoT által nyújtott lehetőségek.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés