Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az online fizetési megoldások egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a közlekedéssel kapcsolatos területeken is

E-gazdaság

Az online fizetési megoldások egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a közlekedéssel kapcsolatos területeken is

Az online fizetési megoldások egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a közlekedéssel kapcsolatos területeken is

Robbanásszerűen fejlődik az online fizetési piac, egy hónap alatt több mint egymilliószor fizettek a SimplePay online fizetési megoldásán keresztül.

A rekordvolumenben nagy szerepe volt annak is, hogy idén augusztustól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. online bankkártyás fizetéseihez is a SimplePay biztosítja a hátteret, illetve hogy nyár elején a cég stratégiai együttműködést jelentett be a MÁV-START-tal.

 

Jót tett a nyári időszak az online fizetési piacnak, az OTP Mobil adatai szerint a belföldön utazók nagy számban vásárolták autópálya-matricáikat, vonatjegyeiket online. Mindez hozzájárult a SimplePay újabb rekordjához, augusztusban ugyanis a fizetési megoldás átlépte a havi egymillió tranzakciós határt. Az eredmény a SimplePay népszerűségét igazolja, az elmúlt hónapban a tranzakciók száma ugyanis az előző félév teljesítményének mintegy harmadát tette ki.

Stratégiai együttműködések az eredmények szolgálatában

Az eredményekhez két stratégiai együttműködés is hozzájárult. Egyrészt 2018. június 20-tól az OTP Mobil szolgáltatja a MÁV-START online vonatjegyeinek vásárlásához kapcsolódó fizetési megoldást, ami júliusban és augusztusban összesen több mint 770 ezer tranzakciót jelentett. Külön kiemelendő, hogy ezeknek a tranzakcióknak több mint 10 százalékában Simple fiókkal fizettek. Vagyis ezeknél a vásárlásoknál a fogyasztóknak már csak a Simple fiókjukba kellett belépniük és kiválasztaniuk korábban elmentett bankkártyájukat a fizetéshez.

Emellett augusztustól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. online bankkártyás vásárlásai mögött is már a SimplePay rendszerei biztosították a fizetési szolgáltatást. A tehergépjárművekre érvényes e‑útdíj rendszer (https://www.hu-go.hu/), illetve az e-matricák (https://ematrica.nemzetiutdij.hu/) kapcsán ez augusztusban több mint 40.000 tranzakciót jelentett. Az OTP Mobil a jövőben ennek dinamikus bővülését várja.

A két együttműködésnek köszönhető tranzakciók az összes augusztusi tranzakció közel 40 százalékát tették ki.

Az eredmények kapcsán dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese elmondta:

„Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választják a készpénz helyett a kényelmes, modern és biztonságos online fizetési megoldásainkat. Nagy öröm számunkra, hogy a MÁV-START-tal és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatóval való közös munkán keresztül további több százezer ember hétköznapjait tesszük egyszerűbbé.”  

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés