Connect with us

Hirdetés

technokrata

Figyelem! Holnaptól nem mindegy, hogyan számlázunk!

E-gazdaság

Figyelem! Holnaptól nem mindegy, hogyan számlázunk!

Figyelem! Holnaptól nem mindegy, hogyan számlázunk!

2018. július 1-jétől valamennyi számlázóprogramnak rendelkeznie kell az adóhivatal által előírt számlaadat-szolgáltatás funkcióval, hiszen ettől a naptól online kötelező adatot szolgáltatni minden 100 ezer forint feletti áfa-tartalmú számláról a NAV-nak.

Vasárnap lép életbe az a szabály, amely szerint a 100 ezer forintot meghaladó áfát tartalmazó számlákról online kell adatot szolgáltatni az adóhivatalnak – ráadásul ehhez azonnal, azaz már a számla kiállításakor hozzá kell kezdeni.

 

Mivel a NAV folyamatosan tette közzé a felkészülést elősegítő információkat, a számlaadat-szolgáltatásra a legtöbb online számlázóprogram készen áll. Ezen kívül természetesen az is jól jön, ha online, bárhol, bármilyen eszközről elérhető, ha összekapcsolható a könyvelésre használt alkalmazásokkal, ahogyan az sem árt, ha képes a számlákat papír alapon és elektronikusan is kiállítani, továbbítani és tárolni.

Egy online számlázóprogram javára írható az is, ha letöltés nélkül, bárhol, bármilyen eszközön belépve használható, a júliustól életbe lépő változások fényében pedig kifejezetten előny, ha a számlázáshoz használt megoldás automatizmusokra épül – a legjobb persze az, ha teljesen magától, emberi beavatkozás nélkül teszi a dolgát. Ez különösen nagyobb volumenű rendeléseknél, például egy pörgős forgalmat lebonyolító webáruház esetében lehet hasznos, hiszen érzékelhetően leegyszerűsíti és megkönnyíti a házon belüli adminisztrációt.

„Noha a kötelező adattovábbítás a legtöbb megoldás integráns része, akad azonban olyan feladat, amelyet az adózónak magának kell elvégeznie”

– figyelmeztet Katona Andrea, a T-Systems által forgalmazott online számlázóprogram, a Billzone.eu termékmenedzsere. Ezek egyike a regisztráció a NAV online számla oldalán, a másik pedig a regisztráció során megkapott adatok feltüntetése az online számlázóprogram cégadatokat tartalmazó felületén.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés