Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen új dimenziókat nyit meg számunkra a negyedik ipari forradalom

E-gazdaság

Teljesen új dimenziókat nyit meg számunkra a negyedik ipari forradalom

Teljesen új dimenziókat nyit meg számunkra a negyedik ipari forradalom

Termelésnyomonkövető terminálok az RG Net Kft.-től

A magyarországi gyártócégekhez is begyűrűznek a jelenleg is zajló negyedik ipari forradalom újdonságai. Az Ipar4.0-nak is nevezett új korszak innovációjának kulcsfogalmai az automatizálás, a termelési adatok gyűjtése és elemzése lesznek. Ezen a területen úttörő egy hazai kisvállalkozás teljes egészében magyar fejlesztésű terméke.

 

Az Európa legfejlettebb ipari régióiból kiinduló Ipar4.0 kezdeményezés napjainkra már kitört a startupok és a technológiai világcégek szűk köréből és elérhetővé vált a kis- és közepes vállalkozások számára is. A számos gazdasági szegmenst, de főkét a gyártó-termelő szektort érintő átalakulás legfontosabb kulcsszavai az automatizálás és az olyan innovatív megoldások, amelyek hatékonyságnövekedést vagy költségcsökkentést eredményezhetnek.

A hazai gazdaságban rejlő potenciált mutatja, hogy a magyar cégek nem csak a külföldi technológiák adaptálásával, hanem hazai fejlesztéssel is bekapcsolódnak a folyamatokba. A magyar tulajdonú RG-Net Kft. az Ipar4.0-hoz kapcsolódó innováció egyik vezető regionális szereplője. Az általuk fejlesztett termelésnyomonkövető terminál teljes egészében magyar termék: mind a berendezés, mind a rajta futó szoftver a cég mérnökeinek munkáját dicséri.

„A terminál egy acélvázas, por, csepp és ütésálló céleszköz, ami kialakításánál fogva alkalmas gyártósori körülmények közötti használatra. Egyszerűvé és hatékonnyá teszi a kontrollingot, mert pontosan nyomon lehet vele követni az egy-egy munkadarab elkészítésére fordított időt. Mivel szinte bármilyen vállalatirányítási szoftverrel kompatibilis, ezért az összegyűjtött adatok gyorsan és könnyen adatbázisba rendezhetők és elemezhetők. Emellett mi magunk is biztosítani tudjuk a teljes szoftveres hátteret abban az esetben, ha egy cégnek nincsen ERP-rendszere vagy pedig nem rendelkezik a szükséges gyártástámogató modullal”

– mutatta be a berendezést Herbály István, az RG-Net ügyvezetője.

Az eszköz további fontos előnye, hogy egy jelentős piaci rést fed le. Léteznek ugyanis hasonló terminálok, de csak komplex és drága, integrált rendszerek alkotóelemeként. Ezeket pedig a pár száz főt foglalkoztató kisebb üzemek nem engedhetik meg maguknak. A magyar fejlesztésű berendezés viszont önmagában is használható, ezért sokkal versenyképesebb külföldi konkurenseinél.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés