Connect with us

technokrata

Hazánkban, nagyközönség előtt is bemutatták, milyenek a jövő belső szállítmányozási megoldásai

E-gazdaság

Hazánkban, nagyközönség előtt is bemutatták, milyenek a jövő belső szállítmányozási megoldásai

Hazánkban, nagyközönség előtt is bemutatták, milyenek a jövő belső szállítmányozási megoldásai

A MIR az Ipar Napján mutatta be egyik vezető mobil robotját

Most a széles közönség számára is elérhetővé válik az úttörő, együttműködő mobil robotok tesztelése. A májusi Ipar Napjai kiállításon a Mobile Industrial Robots (MiR) standján az autonóm mobil robotok legújabb generációját mutatják be, bárki kipróbálhatja a mindössze 67 kg-os, de 200 kg-ot emelő és 500 kg-ot húzó robotot is.
mir_argon

A mobil robotok egyik leggyorsabban növekvő gyártóvállalata, a Mobile Industrial Robots (MiR) most a széles közönség számára Budapesten mutatja be, milyen lehetőségek rejlenek termékeikben a belső szállítmányozást illetően. Május 15-18. között az Ipar Napjai kiállításon az érdeklődők a MiR100 és (először hazánkban) a MiR200 robotokkal találkozhatnak az A pavilon 111CE standján.

Az együttműködő mobil robotok a robotikai piac új szegmensét képviselik, és a régiónkat érintő különböző kihívásokra is választ adhatnak. Biztonságos módon optimalizálják a gyáron belüli logisztikát, segítenek elkerülni a költséges torlódásokat az anyagáramlásban, és növelik a termelési hatékonyságot. A megfizethető MiR robotok akár egy éven belül is megtérülhetnek.

 A legfejlettebb, együttműködő és biztonságos

A vállalat növekedésének egyik jelentős tényezője a MiR100 mellett a 2017 tavaszán forgalomba hozott MiR200. A robot 200 kg-ot emel, 500 kg-ot húz, ESD védett és tisztatér tanúsítvánnyal rendelkezik. A termék egyértelműen megfelel a piac igényeinek, és növeli az autonóm, mobil robotok potenciális alkalmazását. A MiR standján a MiRHook-kal felszerelt robotok olyan, fáradságos mindennapi feladatokat fognak egyszerűen elvégezni, amelyek alól a dolgozók tehermentesíthetőek. A látogatók így saját szemükkel bebizonyosodhatnak képességeikről.

Itthon is elérhető

A magyar gyártók is elkezdték alkalmazni a MiR új technológiáját, egyre több mobil robot közlekedik a gyártósorok vagy egyéb belső logisztikai területek mellett.

A MiR egy kiterjedt és elkötelezett forgalmazói hálózattal rendelkezik, melynek célja a gyártók támogatása, megkereséseinek kezelése, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása. Magyarországon jelenleg két forgalmazója van a MiR-nek, a B&O Engineering Kft. és a Ronix Automatica Kft.. Akik a hazai információk iránt érdeklődnek, a standokon kaphatnak felvilágosítást: előbbit az A pavilon 108D, utóbbit az A pavilon 113C standján kereshetik fel.

De érdemes a láb elé nézni, mert a szerencsések a folyósokon is összetalálkozhatnak a MiR robotokkal!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin