Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európában fejleszt mesterséges-intelligencia-kiválóságközpontot a Fujitsu

E-gazdaság

Európában fejleszt mesterséges-intelligencia-kiválóságközpontot a Fujitsu

Európában fejleszt mesterséges-intelligencia-kiválóságközpontot a Fujitsu

A Fujitsu bővíti Párizs közelében, Saclayban működő AI-kiválóságközpontját, és még több kutatót vesz fel európai AI-fejlesztései támogatására

Európai AI-kutatási tevékenysége fejlesztése jegyében a Fujitsu bővíti a Párizs közelében, Saclayban működő AI-kiválóságközpontját, további kutatókat vesz fel, és részt vesz az EU rangos AI-projektjében. A társaság Franciaország elnöke, Emmanuel Macron védnökségével, a párizsi Collège de France-on, „A mestersége intelligencia az emberiség szolgálatában” (AI for Humanity) címmel március végén megrendezett konferencián osztotta meg a nyilvánossággal terveit.

 

A kezdeményezések célja az AI-technológiák terjedésének gyorsítása azáltal, hogy sokféle továbbfejlesztett szolgáltatást (pl. pontosabb diagnosztikai módszereket az egészségügyben és biztonságosabb online bankszolgáltatásokat) tesznek elérhetővé a fogyasztók és a vállalkozások számára Európa egész területén.

 

Az EU Horizon 2020 kutatási projekt

A Fujitsu csatlakozott a banki hálózatok biztonságának megerősítésére indított EU Horizon 2020 AI-kutatási projekthez. A projekt prediktív jellegű, integrált szemléletet kíván megvalósítani a pénzügyi szektorban használt kritikus infrastruktúrák fizikai és internetes biztonsága terén. Az új szemlélet szerint működő rendszerek adatvezérelt AI-alapú mechanizmusokkal azonosítják és jelzik előre a biztonsági incidenseket, lehetővé téve ezzel a pénzintézetek számára a komplexebb támadások kezelését és az előírásoknak való gyorsabb és olcsóbb megfelelést. A Fujitsu a franciaországi AI-kiválóságközpontban végzi majd az EU Horizon 2020 projekttel kapcsolatos tevékenységet.

A központban több mint 30 AI-projekt zajlik a videóanalitika kiskereskedelmi és ipari felhasználásával kapcsolatban. A Fujitsu és az Inria nemzeti digitális technológiai kutatóintézet hosszú távú kutatási és „co-creation” programot indított az intézményben a fejlett matematikai és számítási módszereket hasznosító, új gépi tanulási és AI-technikák kidolgozására. A Fujitsu AI-kiválóságközpontja a tudományos partnerkapcsolatokat is ösztönzi, és szakértői csereprogramokat bonyolít Európa és Japán más Fujitsu szervezeteivel, valamint olyan rangos oktatási intézményekkel, mint például a francia Ecole Polytechnique és a svéd Chalmers Műszaki Egyetem.

„A bővítés jól mutatja, hogyan fektet be a Fujitsu folyamatosan az ügyfélvállalatait támogató AI-megoldások fejlesztésébe. Az ügyfeleinknek innovatív AI-szolgáltatásokat kínáló kompetenciaközpontokhoz – köztük a madridi adatanalitikai innovációs központhoz és a müncheni Ipar 4.0 központhoz – csatlakozó saclayi AI-kiválóságközpont tovább erősíti már eddig is ütőképes európai hálózatunkat”

– mutatott rá Duncan Tait, a Fujitsu vezérigazgatója, alelnöke, valamint Amerikáért és az EMEIA-régióért felelős vezetője.

A kiválóságközpont 30 év örökségét építi tovább a mesterséges intelligencia terén

A Fujitsu több mint 30 éve kutatja a mesterséges intelligenciát. Stratégiája értelmében kiterjedt partner- ökoszisztémával folytat együttműködési projekteket. A tavaly bejelentett 50 millió eurós kezdeményezésével például Franciaország szervezeteinek digitális átalakulását támogatja. Szakértelmét a dinamikus saclay-i innovációs környezettel ötvözve már a helyi start-upok egyharmadával indított közös projekteket. Emellett nagyszabású AI-rendszert vezetett be például a madridi San Carlos Klinikai Kórházban a klinikai döntéshozatal támogatására, és a Siemens Gamesa piacvezető szélturbina-gyártónál az AI-alapú minőségellenőrzés megvalósítására.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés