Connect with us

technokrata

Nagyon megszaladt a tavalyi év az Universal Robots-nál, ugyanis 72%-os növekedést sikerült produkálni

Runner Case Story

E-gazdaság

Nagyon megszaladt a tavalyi év az Universal Robots-nál, ugyanis 72%-os növekedést sikerült produkálni

Nagyon megszaladt a tavalyi év az Universal Robots-nál, ugyanis 72%-os növekedést sikerült produkálni

A megfizethető, felhasználóbarát, és biztonsági kerítés nélküli működésre képes együttműködő robotkarok (kobotok) iránti megnövekedett kereslet 170 millió dollárra (1,125 milliárd dán korona) emelte a Universal Robots 2017-es bevételét – ez 72%-os növekedést jelent a 2016-os teljesítményhez képest.

A Universal Robots éves eredménye, amely meghaladta a 2013-ban felállított egymilliárd dán koronás célkitűzést, nagy részben a vállalat meggyőző, 54 millió dolláros, negyedik negyedéves bevételének köszönhető. Ez ugyanis 61%-al magasabb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában mért adat, valamint az eddigi legjobb negyedév az UR története során. Az üzemi eredmény pedig majdnem megduplázódott, a 2016-os 9%-ról 2017-ben 19%-ra emelkedett.

ur_csoportkep_kollegak

„A példátlan, 72%-os éves bevétel növekedésünk annak tudható be, hogy piacvezető együttműködő robotjaink esetében folyamatosan szem előtt tartjuk a gazdasági előnyöket annak érdekében, hogy azok még szélesebb körű szolgáltatást tudjanak nyújtani, valamint annak, hogy az alkalmazottaink és partnereink elkötelezettek az iránt, hogy a kobot-technológia az iparág elsőszámú megoldásává váljon.”

– mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke.

„A kiváló negyedik negyedévünk és év végi eredményünk egy igazi csapatmunka, az egyedülálló Universal Robots közösség gyümölcse volt, melynek középpontjában az a közös cél áll, hogy alkalmazottainknak, partnerinknek és vásárlóinknak lehetőséget adjunk arra, hogy együttes erőfeszítéseikkel jobbá és fejlettebbé tegyék környezetüket és társadalmunkat.”

„2018-ban további, minimum 50%-os bevétel növekedésre számítunk.”

– folytatja von Hollen.

„Az előrelátások szerint a kobot piac az elkövetkező években is az automatizációs piac egyik legfontosabb mozgatórugója marad. A várakozásaim szerint a Universal Robots meg fogja tartani kobot-piacvezető pozícióját, és eközben az együttműködő robotpiac 2018-as növekedésével párhuzamosan, vagy még azt is meghaladva fog fejlődni. Erre azonban csak akkor lesz lehetőség, ha továbbra is arra fókuszálunk, hogy technológiailag az élen maradjunk és bővítsük a Universal Robots+ platformunkat, valamint arra, hogy regionális értékesítő és szolgáltató tevékenységeink egyre inkább globálissá váljanak.”

Globális terjeszkedés

Jó példa a Universal Robots megnövekedett világméretű befektetésire, hogy két új szervizműhelyt – amelyeket eddig csak Dániában üzemeltetett – is nyitott, egyet az Egyesült Állomokban, egyet pedig Kínában, annak érdekében, hogy még közelebb kerüljön a felhasználókhoz.

„A vásárlóink nem engedhetik meg maguknak a termeléskiesést, így minden áron el szeretnénk kerülni az állásidőt. Az a célunk, hogy egy Universal Robots kobot soha ne üljön tétlenül arra várva, hogy valaki megjavítsa, vagy megérkezzen a szükséges alkatrész.”

– mondja Jürgen von Hollen.

A Universal Robots nemrég egy új üzemet is nyitott Bostonban, ami az első lépése annak a stratégiának, amely a globális funkciós részlegek Dánián kívüli telepítésének bővítését célozza meg.

„Az új bostoni telep a több forráshoz és a magasan képzett alkalmazottakhoz való hozzáférést segíti majd. A szervezet arányosítása – különös tekintettel a kutatás és fejlesztés, valamint a kereskedelmi értékesítés és szolgáltatás részlegeire – kulcsfontosságú lesz 2018-ban a Universal Robots számára. A két kereskedelmi és kutató-fejlesztő üzemünknek köszönhetően nagyobb sebességgel vesszük fel a lépést a növekedéssel, és még gyorsabban fogjuk a legjobb szakképzéssel és tehetséggel rendelkező munkaerőt a Universal Robotshoz vonzani.”

– magyarázza von Hollen, majd hozzáteszi: „Értékesítési irodákat nyitunk Olaszországban és Törökországban, valamint Mexikóban az első, Kínában pedig a harmadik regionális központunkat nyitjuk meg.”

A Universal Robots továbbra is nagy hangsúlyt fektet a Universal Robots+ ökoszisztéma mellett az online Universal Robots Academy fejlesztésére is, amely jelenleg világszerte több mint 20 000 felhasználóval rendelkezik.

Az alkalmazottak bevonása

A Universal Robots sikerében nagy szerepet játszik az elkötelezett munkaerő.

„Nagyon boldog vagyok azt látva, hogy a legutóbbi elégedettségi felmérésünk szerint a dolgozóink 91%-a büszke arra, hogy a cégünk alkalmazottja. Számomra kulcsfontosságú, hogy a Universal Robots a legattraktívabb munkaadók között szerepeljen úgy, mint egy vállalat, amely képzési és fejlődési lehetőségeket nyújt alkalmazottainak, melyek segítségével elérhetik személyes céljaikat.”

A Universal Robots jelenleg több mint 470 alkalmazottat foglalkoztat 15 ország 22 irodájában: A vállalat központja Dániában található, regionális irodákat pedig az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Mexikóban tart fenn. A Universal Robots ezen kívül egy erős forgalmazói hálózattal is rendelkezik, mely kb. 300 partnert foglal magába világszerte.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom