Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

E-gazdaság

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

Kiválasztották a leginnovatívabb, a közösségek és a társadalom jólétét szolgáló csapatokat a Design Terminal tavaszi mentorprogramjára. A Design Terminal minden eddiginél sikeresebb időszakot zárhat, a nemzetközi programra rekordszámú, 125 vállalkozás jelentkezett a világ számos pontjáról.

A Design Terminal mentorprogramjára a tavaszi szemeszterben rekordszámú jelentkezés érkezett. A több körös kiválasztási folyamatot követően a 125 csapat közül a legjobb hat juthatott tovább a három hónapos, vállalkozásfejlesztési szakaszba. A startupok a világ 25 országából érkeztek, többek között Taiwanból, Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból.

1

2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várja a szervezet, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és egy társadalmi kihívásra kínál megoldást. A közösségépítés és a közösségi innováció előtérbe helyezése mellett a mentorprogram egyik fontos célkitűzése a női vállalkozók számának növelése. A tavaszi programra jelentkezők közül már a startupok 30 százaléka rendelkezik női alapítóval.

A programban résztvevő hat legjobb vállalkozás egy 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehet részt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal olyan nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek, mint az E.ON, a MOL, a Knorr-Bremse vagy a BlackRock Budapest.

2

A Design Terminal 2018-as tavaszi mentorprogramján részt vevő csapatot

  1. GloveEye (HU)

A GloveEye egy olyan kicsi, hordozható és megfizethető eszköz, mellyel a látássérültek hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A program a nyomtatott betűket Braille írássá alakítja. A termék kesztyűhöz hasonlítható, a felhasználónak csak végig kell húznia a szövegen a szerkezetet és a kesztyűbe épített tüskék valós időben fordítják azt.

  1. LearnIT (Lettország)

A LearnIT használatra kész tanterveket szolgáltat pedagógusok számára, hogy kódolással foglalkozó klubokat, workshopokat és napközi táborokat szervezzenek 9-16 éves gyerekek számára. Célcsoportjába nem csak a szülők tartoznak, hanem az állami- és magán oktatási intézmények is.

  1. FabriXense (Izrael)

A FabriXense újszerű megközelítést vezet be az orvosi vizsgálatra alkalmas intelligens ruházatok területén. Okos ruházatuk a bőr és a ruházat közvetlen érintkezése nélkül képes egészségügyi (szívritmus, légzés, oximetria, vérnyomás) méréseket végezni. A termék célja a terhes nők és a magzat egészségi állapotának monitorozása az ovulációs időszaktól a terhességen át egészen a csecsemő-egészségügyi megfigyelésig.

  1. Studyx (GB)

A Studyx egy olyan tréning-szolgáltatás, amely a cégeket támogatja abban, hogy a különböző online és offline kurzusaikat személyre szabottan, bármilyen eszközön elérjék, egyedi mikrokurzusokká alakítva őket. Ezzel növelik az alkalmazottak elköteleződését a kurzusok mellett.

  1. Nold Technologies (HU)

Okosotthon-eszközökre specializálódott szoftver- és hardverfejlesztő startup. Első termékük, a Nold Open, egy bluetooth alapú eszközvezérlő, mely saját felületükkel összekötve működtethető. Az egy személy által működtetett távirányítók növekvő számát, valamint az azokkal járó kellemetlenségeket, beleértve a lemerülő elemek problémáját kívánják megoldani.

  1. CollMot Robotics (HU)

A CollMot egy multi-drón szolgáltatást biztosító startup. Intelligens drónjaikkal az eddigiekben leginkább a szórakoztatóiparban dolgoztak (pl. drón fény show és drón által indított tűzijátékok). Céljuk, hogy a drónok által kihasználható lehetőségeket a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az ipari mérések vagy egyéb hasznos közszolgálatások terén is kamatoztassák.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés