Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas fejlesztésekben a Vodafone: forradalmi változások a balatoni hálózatfejlesztésben

E-gazdaság

Hatalmas fejlesztésekben a Vodafone: forradalmi változások a balatoni hálózatfejlesztésben

Hatalmas fejlesztésekben a Vodafone: forradalmi változások a balatoni hálózatfejlesztésben

Tavaly nyáron indult el a Balaton keleti medencéjében a Vodafone Magyarország 4G+ szolgáltatása, mely új szintre emelte a mobilinternetezés élményét.

A turisztikai szempontból is kiemelkedően fontos térségben a szolgáltató februárban jelentős hálózatfejlesztési projektet indít, így idén nyáron már az egész tó körül elérhetővé válik a szupergyors 4G+ hálózat.

vodafone_network_05

A 26 országban jelen lévő Vodafone Csoport nagy hangsúlyt fektet a hálózatfejlesztésre, aminek eredményeként a 4G+ szolgáltatás már 21 országban érhető el, a 4G felhasználók száma pedig nemrég haladta meg a 100 milliót. Európában a Vodafone hálózatain a mobil adatforgalom 68%-a 4G hálózaton zajlik, köszönhetően az összességében 93%-os kültéri 4G lefedettségnek. Jelenleg a szolgáltatónak világszerte összesen közel 530 millió mobil előfizetője van, akik egyre több adatot használnak: 2017 folyamán világszerte átlagosan 65%-kal nőtt a mobil adatforgalom a Vodafone hálózatán, egy európai felhasználó pedig átlagosan 2,1GB adatot fogyaszt egy hónapban. Emellett a telekommunikációs vállalat a gépek közötti kommunikáció globális piacvezető szolgáltatójaként 62 millió IoT SIM-kártyával van jelen. A globális hálózat kiválósága viszont a lokális erőfeszítéseknek köszönhető, melyek a helyi igényekhez és viszonyokhoz igazodva alakítják ki a legmagasabb minőségű szolgáltatást. Ezért került most fókuszba a globális viszonylatban ugyan kicsi, de helyi kiemelt jelentőséggel bíró balatoni régió.

vodafone_network_02

 

A Vodafone Magyarország tavaly nyáron indította el 4G+ szolgáltatását a Balaton keleti medencéjében, ezzel egy időben pedig a munkatársakat hívta segítségül a térség hálózatának tökéletesítése érdekében: a TérerőKÉM elnevezésű játékban arra kérte a kollégákat, ha a Balatonnál bárhol problémát tapasztalnak a hálózat működésében, jelezzék azt a hálózatfejlesztési csapatnak. A visszajelzések alapján elkészült fejlesztési terv kivitelezése idén februárban megkezdődött, így a Vodafone ügyfelei ennek köszönhetően a következő balatoni szezonban az eddigieknél is magasabb szintű szolgáltatást élvezhetnek a térségben.

A hálózatfejlesztési projekt keretében folytatódik a 4G+ szolgáltatás további kiterjesztése, így a tavalyi 23 település mellett idén további 30 településen lesz elérhető a Vodafone eddigi leggyorsabb hálózata. Az 1800MHz-es frekvenciasáv LTE technológiára történő átcsoportosításával így már a Balaton körül minden településen elérhető lesz a tavalyinál is magasabb, akár 187,5Mbps-os elméleti maximális letöltési sebesség, ami Siófokon a 2600MHz-es sávnak köszönhetően akár a 337,5Mbps-ot is elérheti.  A szolgáltató emellett a visszajelzések alapján az UMTS900 bevezetésével a beltéri lefedettséget is fejleszti 53 településen, ami az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget jelent, illetve a korábbinál magasabb beltéri lefedettséget is eredményez.vodafone_network_03

 „Folyamatos hálózatfejlesztéseink mérföldkőhöz érkeztek. Mivel a Balaton turisztikai szempontból is jelentős terület, ahol méréseink szerint nyaranta több mint megháromszorozódik a mobilhálózat adatforgalma, ezért a Vodafone kiemelt hangsúlyt fektet a térség hálózatának folyamatos fejlesztésére. Nyáron már az egész Balaton körül elérhető lesz a Carrier Aggregation technológián alapuló 4G+ szolgáltatás, mely jelentős állomása az 5G felé vezető hálózati evolúciónak.”

– mondta el Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország Műszaki vezérigazgató-helyettese.

vodafone_network_01

A Vodafone vállalati ügyfeleként és a régiót jól ismerő szervezetként a Balatoni Hajózási Zrt. is üdvözölte a Vodafone fejlesztéseit:

„Az elmúlt két évben intenzív növekedés volt tapasztalható utasforgalmunkban, a Balaton egyre népszerűbb az üdülők körében. Ráadásul már nem csupán a főidényi nyári hónapokban, de a tavaszi és őszi időszakban is egyre többen keresik fel a régiót. Az utazóközönség igényeinek megismerése abba az irányba mutat, hogy érdemes fejleszteni a mobilhálózatot, hiszen ma már az utazás élményének is elengedhetetlen része az azonnali megosztás, akár egy komp, személyhajó vagy vitorlásút során is. Külön öröm, hogy a balatoni szezon egyik legkiemelkedőbb eseményén, a Nemzeti Regattán, melynek főtámogatói közt a Vodafone-t is üdvözölhetjük, már az új hálózatot élvezhetik vendégeink”

– mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés