Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ egyik talán legismertebb kozmetikai márkája is zöldebb lesz!

E-gazdaság

A világ egyik talán legismertebb kozmetikai márkája is zöldebb lesz!

A világ egyik talán legismertebb kozmetikai márkája is zöldebb lesz!

Élvonalbeli technológiát alkalmaz a műanyag újrahasznosítására a L’ORÉAL

Összeállt a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. A CARBIOS és a L’ORÉAL 5 évre szóló partnerségének célja, hogy a CARBIOS által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a L’ORÉAL ipari méretekben is piacra vigye. Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba. A partnerséghez csatlakozhatnak más, a műanyagok bio-újrahasznosítási megoldásainak kifejlesztésében érdekelt ágazatok, szakmák is.

carbios_biorecycling

A CARBIOS a műanyagok újrahasznosítására fejlesztett ki egy enzimes bio-újrahasznosítási eljárást, amelynek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (monomerekre). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. A hagyományos újrahasznosítási technológiák számos kötöttséggel járnak, ezeket lehet kiiktatni az új, biológiai eljárással. Egyben ez jelenti az első lépést a műanyagok új, úgynevezett életciklus-felügyeleti módszerének kidolgozása felé.

A partnerség által a L’ORÉAL és a konzorcium más gyártói az elsők között alkalmazhatják a CARBIOS innovatív fejlesztésének előnyeit. A L’ORÉAL az új csomagolóanyagok tervezési fázisában fogja felhasználni ezt az új technológiát, ezzel is támogatva a gazdasági körforgást.

„A L’ORÉAL már hosszú évek óta elkötelezett egy ambiciózus fenntartható csomagolási program mellett. Különböző termékeinkhez már jelenleg is akár 100%-ban újrahasznosított műanyagot használunk, de úgy döntöttünk, hogy tovább lépünk: a CARBIOS innovatív technológiájának segítségével a L’ORÉAL a bio-újrahasznosítást ipari méretekben is elérhetővé teszi. Ez egy remek lehetőség a környezetvédelemre, a partnerség ugyanis a körforgásos gazdaság előmozdítását is támogatja.”

hangsúlyozta Philippe THUVIEN, a L’ORÉAL csomagolási és fejlesztési ágazatának alelnöke a megállapodás aláírását követően.

carbios_visual

A L’ORÉAL-lal kötött partnerségről a CARBIOS elnök-vezérigazgatója is pozitívan nyilatkozott:

Büszkék vagyunk arra, hogy a L’ORÉAL-lal közösen megalapíthattuk ezt a konzorciumot. A mi enzimes technológiánk vadonatúj megoldást biztosít a műanyagok teljesítményének és életciklusának optimalizálásához. A L’ORÉAL a fenntartható fejlődés melletti elkötelezettségével lendületet adhat az innovációnak, ezért a magunk részéről biztosak vagyunk abban, hogy a következő hónapokban más nemzetközi vállalatok is csatlakozni fognak a projekthez annak érdekében, hogy egy nagy lépést tehessünk a holnap műanyaggyártási módszereire történő átállás felé.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés