Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kulcsszó pedig nem más, mint: Digitális Innováció

E-gazdaság

A kulcsszó pedig nem más, mint: Digitális Innováció

A kulcsszó pedig nem más, mint: Digitális Innováció

Az európai munkavállalók számár egyértelműen a legfontosabb tényező

Az európai munkaerő innovatív technológiákra és digitális megoldásokra vágyik munkahelyén a termelékenység növelése érdekében, a Ricoh Europe megbízásából készített tanulmány szerint.

 

A megkérdezett 3600 munkavállaló 65%-a szerint az automatizációs technológiák lehetővé teszik számukra a hatékonyabb munkavégzést, míg 52%-uk egyetért azzal, hogy a mesterséges intelligencia pozitív hatással lesz munkakörükre.

A munkavállalók az e-mailezést (41%) és a személyes találkozókat (37%) tekintik naponta a legnagyobb időpazarlásnak – míg az ingázás csupán harmadik e területen (29%). Ugyanakkor a válaszadók túlnyomó többsége (98%) pozitív hozzáállású az új technológiák potenciálját illetően, mely által okosabb módon dolgozhatnak. Ez magában foglalja az adatokhoz való gyorsabb hozzáférést (44%), a gyakoribb otthoni munkavégzést (42%) és az ismétlődő munkafeladatok csökkentését (41%).

Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke elmondta:

“Amit a munkavállalóktól hallunk, az egyezik a kormányok makrogazdasági termelékenységi aggályaival világszerte. A munkaidő rendkívül nagy hányadát teszik ki olyan feladatok és folyamatok, amelyek automatizálhatóak vagy egyszerűsíthetőbbek lennének. A technológia alkalmazásával a munkavállalók jóval hatékonyabban dolgozhatnak, arra összpontosítva, hogy valódi értéket vigyenek üzleti tevékenységükbe.”

A munkavállalók aggodalmukat fejezték ki: a technológiai beruházások hiánya problémákat okozhat a vállalatok számára. 36%-uk úgy gondolja, ha a fent említett befektetések nem valósulnak meg, vállalatuk 5 éven belül elbukhat. Mi több, 46%-uk úgy gondolja, hogy versenytársaik már technológiai előnnyel rendelkeznek hozzájuk képest.

A tanulmány azt is feltárja, hogy a munkavállalók vezetőik szándékaival is elégedetlenek. 72%-uk úgy gondolja, hogy a felső vezetés csak akkor fog bevezetni új technológiákat, ha azok a direkt költségcsökkentést segítik elő, nem pedig a hatékonyabb munkavégzést.

Diez-Aguirre hozzátette:

“Az üzleti döntéshozóknak hosszú távú, holisztikus szemléletet kell elsajátítaniuk az alapvető vállalatirányítási folyamatok költségeiről. A beruházások csökkentése rövid távon tőkét szabadít fel, de a hatékonyabb munkavégzés és ezáltal nagyobb termelékenység hosszú távon jóval kifizetődőbb.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés