Connect with us

technokrata

Végre felmentették a BKK-botrány etikus hackerét!

E-gazdaság

Végre felmentették a BKK-botrány etikus hackerét!

Végre felmentették a BKK-botrány etikus hackerét!

Csak rájöttek végre, hogy ez így nem volt oké

Végre valahára megszüntette az ügyészség a BKK-botrány etikus hackere elleni nyomozást. A 18 éves srác azután lett híres, miután felhívta a BKK figyelmét az online jegyárusítási rendszer alapvető hibájára, majd ezek után jól fel is jelentette a T-Systems Magyarország Zrt. és még házkutatást is tartottak nála.

bkk-digitalis-berlet-mti

Július közepe táján volt hangos a média a 18 éves etikus hacker meghurcoltatásától, miszerint a fiatalember 50 FT-ért tudott vásárolni bérletet az online felületen, amire jóhiszeműen fel is hívta a BKK figyelmét, hogy valami nem stimmel, írja a TASZ.hu. Erre olyan okosan reagált Közlekedési Központ webes felületét üzemeltető T-Systems, hogy feljelentették, illetve házkutatást is tartottak nála. Természetesen senki, soha nem használta ezt a bérletet, mindösszesen egy kísérlet része volt, amiből kiderült mennyire botrányosan rosszul sikerült az applikáció.

Ezzel az egésszel az a nagy baj, hogy a rendőrség akkor is szétszedheti valakinek a lakását, ha az nem követett el bűncselekményt, mindösszesen segíteni akart annak érdekében, hogy a cég ne járjon rosszul. Ezek után, ha mondjuk észre veszek valamit, akkor minek jelentsem be? Hogy aztán én legyek a hibás és engem jelentsenek fel? Ez az egész így nincs jól, ezzel valamit kezdeni kell…

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin