Connect with us

5 tipp: Hogyan hódítsd meg a világot saját kisvállalkozásoddal

Working outdoors. Beautiful young woman in funky hat working on laptop and smiling while sitting outdoors

E-gazdaság

5 tipp: Hogyan hódítsd meg a világot saját kisvállalkozásoddal

5 tipp: Hogyan hódítsd meg a világot saját kisvállalkozásoddal

Az üzleti siker felé vezető úton az egyik legfontosabb feladat a vevőkör folytonos bővítése. Ezen a területen óriási lehetőségeket rejt az online értékesítés, mivel a virtuális térben potenciális ügyfelek millióit érhetjük el termékeinkkel a világ szinte bármely pontján.

Az e-kereskedelem a statisztikák szerint a világ szinte minden országában folyamatosan bővül, azaz egyre többen, egyre több mindent vásárolunk az interneten. Az eMarketer piackutató becslése szerint 2016-ban világszerte több mint 1,6 milliárd vásárló közel 2 billió dollárt költött el az interneten, és a vásárlók 33%-a külföldről rendelt meg valamilyen árucikket. A PayPal segítségével összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, hogyan érdemes elkezdeni a dolgot.

person-woman-apple-hotel

#01 Határozd meg céljaidat!

Elsőként érdemes kitalálni, hogy mely országokban szeretnénk árusítani a termékeinket. Meg kell nézni, hogy mit és hogyan szoktak vásárolni, továbbá érdemes felmérni, hogy az adott országban van-e igény. Ha sikerült, akkor érdemes hasonló érdeklődési körben újabb termékeket kidobni, pl. más színben variációkat, külön férfi/női verzió stb.

Elsőként pl. kisebb országokat jó megcélozni, hiszen ők rendelnek a legtöbbször számukra külföldi site-okról olyan termékeket, amiket a saját hazájukban nem lehet kapni, vagy csak irreálisan drágán, ahogy én is rendelek 1 dollárért minden színű telefontokot ebay-ről.

#02 Meg kell ismerni a fizetési szokásokat

Például olyan országban nem is érdemes gondolkodni, akik nem használnak internetes fizetőfelületeket (PayPal). Általában mindenki a saját valutájával szeret fizetni, ezért nagyon fontos, hogy legyen váltási opció és azonnal meg tudja mutatni, hogy helyi pénzbe mennyibe fog kerülni. PayPal-t meg ugyebár azért érdemes használni, mert jelenleg a legegyszerűbb és legbiztonságosabb ilyen felület.

#03 Meg kell ismerni a helyi jogszabályokat

Az ügyfelet terhelő kötelezettségek és adók országonként és termékenként változnak. Meg kell győződni róla, hogy sikerült e tökéletesen megérteni a termékre vonatkozó szabályokat és tájékoztatni kell a leendő ügyfeleket a FAQ résznél minden felmerülő költségről (vámot ki fizeti stb.).

#04 A szállítással kapcsolatos információkat egyértelművé kell tenni

Mennyi, kivel, mit, hogyan szállítunk, milyen költségekkel jár ez, milyen szolgáltatón keresztül. Nagyon fontosa a hitelesség megtartása érdekében, különben lehet később magyarázkodni, hová is tűnt a termék félúton. Ráadásul mi sem fogunk rájönni soha. Fontos, hogy a kalkulátor ezeket a költségeket is beleszámolja a végösszegbe, különben megint csak átverve fogja érezni magát az ügyfél.

#05 Meg kell tervezni a piacra lépést

A külföldi piacokon történő megjelenésre több lehetőség is rendelkezésre áll. Az egyik út, hogy az értékesítést egy már létező online piactéren kezdjük meg. Ennek egyik előnye, hogy az olyan ismert oldalakon, mint például az eBay, gyakran nagy számú potenciális vásárló érhető el alacsony költségen. Így kockázat nélkül felmérhető a termékek iránti kereslet, mielőtt nagyobb összeget áldozna bárki egy önálló weboldal fejlesztésére.

Ha már rendelkezik valaki önálló webshoppal, az első lépés annak a ténynek a kiemelése lehet, hogy az oldal fogad külföldi megrendeléseket, továbbá el kell helyezni információkat az adott országokba történő szállítási feltételekről.

Egyébként a PayPal tök jó tippeket ad még az üggyel kapcsolatban, ha valaki ennél jobban szeretné beleásni magát, vagy akár el is kezdeni árulni saját termékét

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom