Connect with us

technokrata

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

l3-thinkserver-rd630-rack-server-1100x800

E-gazdaság

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, és Sáska Gábor, a Lenovo adatközponti termékeiért felelős értékesítési munkatársa nyújtott betekintést a cég leginnovatívabb adatközpont technológiáiba, a két frissen bejelentett márkával, a ThinkAgile-lal és a ThinkSystemmel, valamint a barcelonai Supercomputing Centerrel kapcsolatosan.

ThinkSystem és ThinkAgile

Az Intel® Xeon® Scalable processzorokon futó ThinkSystem portfólió a hamarosan hazánkban is elérhetővé váló hardvertermékek széles választékát kínálja. Szerverek, tárhelyek és hálózati rendszerek biztosítanak stabil alapot a ThinkAgile márkanév alatt összefogott szoftveres megoldásoknak, melyeket a Lenovo az egyre bonyolultabb üzleti igények egyre egyszerűbb kiszolgálása érdekében fejlesztett. A ThinkSystem és a ThinkAgile együtt igazán hatékonyak, egymás kiegészítéseként kínálnak az üzleti felhasználók számára futurisztikus adatközpont megoldásokat.

A ThinkSystem portfólió úgy került kialakításra, hogy a cégeknek váltás esetén se kelljen teljesen átalakítaniuk az adatközpontjukat, és a szervezet összes korábbi adatközpont befektetése se vesszen kárba. A ThinkSystem az IBM örökség legértékesebb részét a Systemx-et és a Lenovo ThinkServerek leginnovatívabb fejlesztéseit kombinálja egyetlen megoldássá az egyszerűség és a könnyebb kezelhetőség érdekében. A ThinkSystem portfólió ráadásul 42 új teljesítmény rekordot is elért a közelmúltban.

A ThinkAgile előre integrált és tesztelt megoldásai monumentális kapacitásokkal bővítik az ügyfelek adatközpontjait: automatizált életciklus menedzsment szolgáltatást nyújtanak, csökkentett TCO és csökkentett IT erőforrás igények jellemzik a platformok fenntartásához. Ilyen például a Microsoft Azure Stackkel integrálható ThinkAgile SX széria.

„A korábban különböző nevek alatt futó bonyolult felépítésű termékportfolió nem csupán a nevében egyszerűsödik,”

– mondta el Lukács Anita a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Annak ellenére, hogy a magyar szerverpiac elsősorban a közbeszerzések hiánya miatt csökken, bizakodóan tekintünk a jövőbe, és 2020-ra célunk a 20%-os piaci részesedés megszerzése. Biztos vagyok benne, hogy ezekkel az innovatív termékekkel ez nem egy irreális cél a vállalatunk számára.”

MareNostrum 4

A Lenovo június folyamán a Nemzetközi Szuperszámítógép Konferencián jelentette be, hogy a Barcelona Supercomputing Center számára szállított MareNostrum 4-et, a legnagyobb Intel-alapú szuperszámítógép üzembe helyezésre került Barcelonában, a világ legszebb adatközpontjában.  A Katalán Politechnikai Egyetemen, egy egykor kápolnaként használt épületben kerültek elhelyezésre a monumentális szerverek, melyek az emberi genomkutatástól kezdve a bioinformatikáig, számos tudomány támogatójaként szolgálnak.

A komplex rendszer összesen 3400 következő generációs Lenovo szerverből álló csomópontot, skálázható Intel® Xeon® processzorokat, és összesen 60 kilométernyi magas sebességű kábelt tartalmaz, melyek a csomópontokat kötik össze – összesen 390 terabyte központi memóriát biztosítva.

Intel Select Solutions

A Lenovo bejelentette, hogy ezentúl támogatja az Intel Select Solutions-t is, egy új, Intel® Xeon® Scalable processzorokon alapuló megoldáscsomagot, mely napjaink komplex adatközpont folyamatait hivatott támogatni. A megoldáscsomag magas minőségű szolgáltatást kínál, miközben egyszerűsíti és felgyorsítja a kiválasztást, a beüzemelést és az infrastruktúra optimalizálásának folyamatát is.

A Lenovo által tesztelt referencia konfigurációk és megoldások a VMWare vSAN és High Performance Microsoft SQL Server OLTP rendszerekhez 2017 októberétől válnak elérhetővé.

 

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd