Connect with us

Hirdetés

technokrata

Álláskeresés version 2.0, avagy hogyan is keresnek munkát a mai fiatalok

E-gazdaság

Álláskeresés version 2.0, avagy hogyan is keresnek munkát a mai fiatalok

Kiemelkedően pozitívan fogadta a piac az új online szolgáltatást. A munkaadói és munkavállalói oldalról felmerülő igények alapján fejlesztett második generációs állásportál, az allas.hu szinte az indulása pillanatában átlépte a napi 60 ezres egyedi látogatószámot, amivel azonnal megszerezte a második helyet a piacon.

Az allas.hu fejlesztését több hónapos kutatómunka előzte meg. A kutatás során egyértelművé vált mik azok a tényezők, amik a legnagyobb akadályt jelenti az álláskeresőknek a számukra tökéletes munka megtalálásában, és mivel lehet a munkaadói oldalt leginkább segíteni abban, hogy a lehető leggyorsabban megtalálják az ideális jelöltet.

 

A piacon eddig működő hagyományos állásportálok a 2000-es évek elején működő munkakeresési szokásokat tükrözik, és nem követték le az azóta bekövetkező piaci változásokat. Ennek egyik legszembetűnőbb eleme, hogy mind a meghirdetett pozíciókat, mind az álláskeresőket olyan kategóriákba kényszerítik, amik nem felelnek meg a mai rugalmas álláskeresési igényeknek.

Az indulás óta eltelt időszakban az allas.hu átlépte a napi 60 ezres egyedi látogatószámot.  A legtöbb regisztráció a 25-34 év közötti korosztályból érkezik, míg az oldal látogatói jellemzően a 25-44 korcsoportba tartoznak. A rendszer havonta 150 ezer jelentkezést vizsgál át, melyek közül – a szűrés után – 3000 releváns pályázó adatai kerülnek a hirdetőkhöz.  A visszajelzések alapján a munkakeresők az oldal legfontosabb előnyeinek a relevanciát mutató százalékos kiértékelést valamint a mai felhasználói igényekhez igazított dizájnt és dinamikus kezelhetőséget, a hastagek használatával történő, szinte már játékos profilfeltöltést tekintik. Hirdetői oldalról pedig a kockázatmentességet emelik ki a legtöbben, mint legfőbb pozitívumot az allas.hu kapcsán. Az oldalon ugyanis ingyenesen lehet hirdetést feltölteni, fizetni csak akkor kell, ha a munkaadó kapcsolatba szeretne lépni a jelölttel. Az allas.hu-val kapcsolatos visszajelzések azt mutatják, hogy jelentősen lecsökken a kiválasztásra fordítandó idő, mivel a rendszer előre megszűri az adott pozícióra beérkező akár több száz jelentkezést, és csak a négy legalkalmasabb jelöltet küldi át a hirdetőnek. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy szektortól függően, a cégek nagy valószínűséggel 3-5 releváns jelöltből képesek megtalálni új munkatársukat. A felvételt nem nyerő jelentkezők automatikus kiértesítését pedig a munkaadói és munkavállalói oldal is nagyra értékeli.

„A megváltozott munkalehetőségekre és munkahelyi igényekre reagálva az allas.hu rendszere a hagyományos, önéletrajz alapú pályázás helyett a valódi tapasztalatokra, képességekre és készségekre fókuszálva kapcsolja össze az álláskeresőket és a hirdetőket. Az oldal egy algoritmus segítségével a munkavállalóknak már a keresés fázisában megmutatja, hogy a megadott skillek alapján hány százalékban illik rá az adott pozíció, így mindenki valóban csak a számára legmegfelelőbb állásra adja be a jelentkezését. A munkaadói oldalt pedig azzal segíti a rendszer, hogy relevancia alapon sorrendbe teszi a jelölteket. Ez az újfajta megközelítés és a rendszer mögött futó algoritmus azt teszi lehetővé, hogy a hiányszakmák és a sok önéletrajz beküldését generáló pozíciók esetén is megtalálhassák a releváns jelöltet a munkát kínálók.”

– mondta el Rácz István az allas.hu vezérigazgatója.

A megváltozott igényekre reagáló, képességalapú álláskeresés tehát az elkövetkezendő időszak egyik leghatékonyabb kiválasztási módszere lehet. Az allas.hu szakemberei azonban nem elégszenek meg ennyivel: az oldalon folyamatosan fejlesztik azokat a funkciókat, melyek a felhasználók számára értéket teremtenek.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés