Connect with us

technokrata

Naponta több mint egymillióval nő a mobilnetezők száma

mobile-apps_phone2_ss_1920

E-gazdaság

Naponta több mint egymillióval nő a mobilnetezők száma

Naponta több mint egymillióval nő a mobilnetezők száma

Az Ericsson Mobilitási Jelentésének legújabb kiadásában szereplő előrejelzés szerint az új mobil szélessávú előfizetések száma 2022-ig 2,6 milliárddal bővül: ez naponta átlagosan több, mint egymillió előfizetőt jelent

Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) a mobil kapcsolatok további gyors bővülését jósolja, mivel a globális mobil adatforgalom a mostani szintjének nyolcszorosára növekszik 2022-re.

Ez a forgalom a következő tevékenységeknek felel meg:

  • Spanyolország lakossága HD videóstreamet néz egy hónapon át a nap 24 órájában
  • Egyetlen előfizető folyamatosan, 3,55 millió éven át HD videóstreamet néz
  • 31 milliárd óra folyamatos HD videóstream

 

A következő hat évben csaknem 2,6 milliárd új előfizetővel bővülnek a mobil szélessávú hálózatok: ez elég lenne ahhoz, hogy naponta hússzor megtöltsenek egy az európa-bajnokságon használt futball stadiont (50 000 férőhelyes). Ennyien keresték fel a Times Square-t New Yorkban, hogy köszöntsék a 2017-es új esztendőt.

A mobil hálózatok előfizetői számának és adatforgalmának a bővülésére vonatkozó legfrissebb statisztikák gyűjteménye az Ericsson Mobilitási Jelentés júniusi kiadásában olvasható. A jelentés 2013 óta a legnagyobb éves mobil adatforgalom növekedést jelzi, amely főleg az Indiában tapasztalható erőteljes növekedésnek köszönhető, és kihangsúlyozza a növekedést megalapozó mobil adatszolgáltatás iránti igényt.

Az okostelefonok használata és a mobil internetes szolgáltatások egyszerű elérhetősége jelentős mértékben járul hozzá ezekhez a forgalmi adatokhoz. Ennek a trendnek a világosabb szemléltetéséhez az Ericsson a „mobil adatforgalom” részeként elemzi az „okostelefonok mobil adatforgalmát”. A 2022. év végére az okostelefonok teljes mobil adatforgalma a kilencszeresére növekedve eléri majd a havi 66 exabájtot.

Niklas Heuveldop, az Ericsson stratégiai vezetője és a cég technológiai és üzleti fejlesztési osztályának vezetője elmondta:

„Az Ericsson Mobilitási Jelentésének adatai – amelyeket többszáz mobil hálózatban végzett mérések támasztanak alá – tökéletesen illusztrálják az iparágban lezajló hatalmas növekedést. A 4G előfizetések száma soha nem látott ütemben növekszik, a VoLTE (Voice over LTE) is egyre nagyobb teret nyer és a forgalom növekedése olyan szintet ért el, amit utoljára 2013-ban láttunk. Izgalommal nézem, ahogy az iparág nagy lépésekkel halad a hálózati infrastruktúra fejlődésének útján, különösképpen a Non-Standalone 5G New Radio (NR) elfogadását, ami az első 5G fejlesztéseket teszi majd lehetővé. Előrejelzésünk szerint 2022-re már több mint fél milliárd 5G előfizetés lesz, a lakosság 15%-ának lesz 5G lefedettsége.”

Az iparági trendek tekintetében a Mobilitási Jelentésben a mindenki Internetével, a városok masszív IoT lefedettségével, illetve járművek 5G hálózaton át történő távvezérlésével foglalkozó cikkek is szerepelnek.

 

AZ LTE A TÖRTÉNELEM LEGELTERJEDTEBB TECHNOLÓGIÁJÁVAL VÁLIK

2018-ban az LTE (4G) az előfizetések tekintetében a legnagyobb hozzáférési technológiaként maga mögé fogja utasítani a GSM-et. Ennek a technológiának a bevezetési és elfogadási üteme példa nélkül álló. Mindössze öt évre volt szükség ahhoz, hogy az LTE 2,5 milliárd emberhez eljusson, szemben a WCDMA/HSPA vagy a 3G nyolc évével. Egyedül ennek az évnek az első negyedévében a piac 250 millió új LTE előfizetéssel bővült.

Míg az LTE elterjedését a magasabb szintű felhasználói élmény és a gyorsabb hálózatok iránti igény serkentette, az 5G bevezetését a fejlett mobil szélessávú képességek, valamint a hatékonyságot és automatizálást célzó iparági megoldások iránti igény is előmozdítja. Az 5G lesz az a hálózat, amely különféle felhasználási eseteket támogat. A várakozás szerint 2022-re több, mint fél milliárd 5G előfizetést aktiválnak, nem számítva az IoT kapcsolatokat. Az 5G ekkor várhatóan a világ lakosságának 15 százalékát fogja lefedni.

A Mobilitási Jelentéshez az Ericsson létrehozta a Traffic Exploration Tool elnevezésű eszközt, amellyel a jelentés adataiból egyéni grafikonok és táblázatok készíthetők. Az adatok térség, előfizetés, technológia, forgalom és eszköztípus szerint szűrhetők.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő