Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási volt az érdeklődés az MKB Bank FinTech rendezvényén

E-gazdaság

Óriási volt az érdeklődés az MKB Bank FinTech rendezvényén

Óriási volt az érdeklődés az MKB Bank FinTech rendezvényén

Az MKB Bank Building Blocks of the Bank of the Future címmel előadás-sorozatot tartott a Brain Bar Budapest rendezvényén a Tesla Budapestben, ahol közel 100 vendég volt kíváncsi az „építőkockaként felépített bankra”.

Az MKB Bank bepillantást engedett digitális terveibe: megtudhattuk, hogyan válik Magyarország első számú digitális, ‘challenger’ bankjává. Bemutatásra került a hazai és a régiós digitális banki ökoszisztéma, valamint a területek meghatározó szervezetei és személyei.

 

Hetényi Márk, MKB Bank lakossági és digitális vezérigazgató-helyettes:

„Az építőkockánként felépített modern bank három pilléren áll: modern és rugalmas informatika, agilis szervezeti kultúra és a partnerségeket előtérbe helyező működés.
Az MKB banki alaprendszer cseréje is ezekre épül. Cél, hogy a klasszikus tevékenységek mellett az MKB partnereivel történő együttműködéseinek hatására a bank rendszerei és folyamatai még értékesebbé váljanak.”

Bánfi Zoltán, MKB Bank tanácsadási és kiemelt ügyek ügyvezető igazgató:

„A nem klasszikus banki tevékenységeink erősítésére  folyamatosan keresünk  partnereket. Jó példa ezekre a Nemzeti Agrárkamarával (NAK) kötött együttműködés és a FinTech inkubációs program, amely esetében bankunk létrehozta kockázati tőkealapkezelőjét, ami a programban sikeresen teljesítő startup-ok későbbi finanszírozását látja el.”

Pereczes János, MKB Inkubátor Kft., ügyvezető igazgató:

„Az MKB FintechLab jelenleg hat hazai FinTech startup-pal működik együtt, ezen felül az év második felében két újabb együttműködést jelentünk be az MKB Bank és a FinTech startupok között. A jövőben nemcsak klasszikus FinTech megoldásokkal akarunk dolgozni, ezért olyan partnereket is keresünk, akik a bank segítségével új csatornákat nyitnak az ügyfelek felé. Itt példaként említethetem a telekommunikációs szektorban rejlő hatalmas potenciált.”

Koczka Dániel, MKB Bank digitális ügyvezető igazgató:

„A banki alaprendszeri platformizáció eredményeként olyan banki architektúra áll rendelkezésre, melynek köszönhetően a jövőben a fejlesztők építőkockaként tudnak összerakni az ügyfelek számára biztonságos, magas ügyfélélményt biztosító megoldásokat.”

Kovács Larissza, az MKB Bank digitális ügyfélélmény igazgatója a mobiltelefonnal történő fizetési megoldást, a közelmúltban bevezetett MKB Pay-t mutatta be, Halmai Attila az MKB Bank szegmensigazgatója a modern bankolás jövőjéről, Lukács-Szalkay Petra szegmensigazgató az azonnali fizetésről, az on demand hitelről vagy a wealth managment és robo advisory megoldásokról tartott előadást.

Zárásként Hetényi Márk bejelentette, hogy az MKB FinTech Program hamarosan kiterjed a közép-kelet európai régióra és jövőre több mint tíz magyar és nemzetközi FinTech startup-ba kíván befektetni az MKB Bank. Ősszel újabb szakmai programok megrendezésére készül, ahol a közös gondolkodásra, együttműködésre hívja a régió fejlesztőit és FinTech közösségét.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés