Connect with us

technokrata

Az ABB már Dubajban is tarol

Close-up photo of synchronous reluctace motor and drive package

E-gazdaság

Az ABB már Dubajban is tarol

Az ABB már Dubajban is tarol

Az ABB füzérinverterei szolgáltatnak villamos energiát a lakóknak Dubaj első teljesen elektromos árammal működtetett városában

Dubaj első, teljes egészében napenergiával működtetett városa az ABB füzérinvertereit használja a nap energiájának a lakosság részére történő hasznosításakor. Az inverterek alakítják át a panelekről érkező egyenáramú kimenetet a háztartások számára szükséges váltakozó árammá.

 

Az ABB 400 db füzérinvertert szállított Sustainable City („Fenntartható város”), a régió első teljes körűen integrált fenntartható közösségének 400 villájába, hogy ott a napenergia felhasználásában hasznosítsák őket.

abb-solar-city-4_508

A dubaji székhelyű Diamond Developers által megálmodott és felépített Sustainable City mintegy 2000 ember otthona lesz csaknem 500 000 négyzetméteren. A település a városban található magán- és középületeken elhelyezett napelempanelek segítségével 10 megawattcsúcs (MWp) értékű villamos energiát állít majd elő.

A napenergiával ellátott otthonokon felül a Sustainable City számára készített terv az elektromos gépkocsik napenergiával működő töltőállomásait, egy 100 százalékosan napenergiával üzemeltetett szállodát, valamint a Diamond Innovation Center létesítményét is magában foglalja – az első olyan oktatási intézményt, amelyre teljes élettartama során nettó nulla energiafelhasználás lesz jellemző.

abb-solar-city-6_508

Sustainable City a települési szolgáltatások és környezeti funkciók teljes választékát biztosítja. A 2016 decemberében befejeződött kezdeti szakasz eredményeképpen a város öt lakóegyedet, egy pufferzónát, a település „gerincét” alkotó zöldövezetet, egy lovasklubot és egy több funkcióra használható fejlesztési létesítményt foglal magában. A 2018-ra elkészülő második szakaszban a szállodát, a fejlesztési központot, az iskolát és a rekreációs klubot adják majd át.

Faris Saeed, a Diamond Developers mérnöke és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Sustainable City fenntartható városa az innovációra, az energiahatékonyságra és a klímaváltozás hatásainak leküzdése iránti elkötelezettségre épül. A megújuló energia hatékony felhasználását célzó innovatív technológia iránt meglévő saját elkötelezettsége révén az ABB ideális partnerünk volt a Dubaj első nettó nulla energiafelhasználású városának felépítéséről megálmodott elképzelésünk megvalósítása során.”

A villák napenergia-rendszerének megtervezésekor a fejlesztőkkel szorosan együttműködő ABB a projekt elején rendelkezésre bocsátotta füzérinverterei egyik bemutatóegységét, így bizonyítva, hogy az képes megbirkózni a Dubajban uralkodó magas kültéri hőmérséklettel.
A szerződés keretében szállított modellek a következők voltak: PVI 5000, PVI 12.5, TRIO 7.5 és TRIO 8.5.

abb-solar-city_508

Az inverterek szállításán túl az ABB képzést is nyújtott a megrendelőnek, hogy ügyfele saját mérnökei biztosan el tudják végezni az inverterek telepítési és karbantartási feladatait. Az ABB gondoskodik majd a további cserékről is, már a meghibásodott egységek begyűjtése előtt kiszállítva az új invertereket.

Az ABB globális értékesítési és marketingigazgatója, Alireza Mehrtash elmondta: „Az ABB innovációja és a napenergia-projektek terén felhalmozott széles körű tapasztalata egyértelműen döntő vonzerőt jelentett a Diamond Developers számára, amikor kiválasztották a Sustainable City esetében igénybe veendő partnerüket. Örömmel vettünk részt ebben az úttörő projektben, amely megmutatja, hogyan járulnak hozzá a napenergiára épülő megoldások a fenntartható energiához.”

„A Sustainable City-projekt viszonyítási alapot és inspirációt jelent a régió egyéb hasonló projektjei számára.”

Sustainable City lakossági felhasználásra szánt inverterein túl az ABB egy parkoló 1,4 megawattot (MW) szolgáltató napelemekkel borított tetejét kialakító projekthez is biztosított invertereket. Ezek a panelek töltik majd az elektromos járműveket is, amely az egyetlen elfogadott hajtási forma a város határain belül.

abb-solar-city-2_508

Az ABB rendelkezik az iparágban a napeleminverterek egyik legszélesebb körű portfóliójával, a kis egy- és háromfázisú füzérinverterektől kezdve egészen a megawattos méretű központi inverterekig. A napeleminverterek átfogó választéka a legkisebb lakossági fotovoltaikus (PV) rendszerektől a több megawatt teljesítményű fotovoltaikus erőművekig mindenhol megfelelő megoldásokat kínál. Az ABB megoldásai figyelőrendszerekkel kiegészítve – és globális szervizhálózattal támogatva – gondoskodnak a telepített napelemek optimális teljesítményéről.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő