Connect with us

28. alkalommal rendezték meg a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlését

189

E-gazdaság

28. alkalommal rendezték meg a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlését

2017. május 11-én került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2016. évet lezáró és értékelő, rendes közgyűlésére.

Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója, a közgyűlés vendége, Enter Tomorrow – Az innováció szerepe a MOL hosszú távú stratégiájában címmel tartott előadásában többek között arról beszélt, hogy a következő időszakban a cégcsoport tevékenységének középpontjába az innováció kerül.

 

A közgyűlésen dr. Szabó Gábor elnök és dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök átadták a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Média Díját, amelyben a közmédia M1 tévécsatornája részesült. A díjat Gyukity István, az M1 igazgatóhelyettese vette át. Az M1 Csatorna mindig is fontos küldetésének tartotta, hogy a magyar innovációról, a tudományos és technikai újításokról beszámoljon. Évek óta követi a MISZ tevékenységét, tudósít a szervezet munkájáról és eredményeiről. Az M1 hírfolyamában rendszeresen foglalkozik a hazai és kiemelten a külhoni magyar tudományos eredményekkel és mutat be – sok esetben elsőként – olyan diákokat, fiatal kutatókat, akik jelentős eredményeket érnek el kutatási területükön. A csatorna célja az, hogy minél szélesebb körben megismerjék ezeket az eredményeket és ezen keresztül a dinamikusan fejlődő magyar innovációt.

A tagszervezetek elfogadták a 2016. évről szóló beszámolót, a felügyelőbizottság jelentését, illetve a 2017. évi költségvetést. A MISZ vezető tisztségviselői 2016-ban is mintegy 20 testületben, pl. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületében, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsban, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumon és más testületekben képviselték a tagszervezetek érdekeit, a Szövetség véleményét, az egész magyar innováció ügyét. A MISZ több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a 2016. évben, egyebek mellett a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 24. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, ill. a „Találkozz tudóssal˝ elnevezésű, természettudományokat népszerűsítő programot.

Határozat született a közgyűlésen a Szövetség megújított középtávú stratégiájával kapcsolatban is. A megújult stratégia a MISZ – mint szakmai munkaadói érdekképviseleti szervezet – helyzetének elemzésével, küldetésével, jövőképével, stratégiai célkitűzéseivel és feladataival foglalkozik, valamint meghatározza az ezek végrehajtásához szükséges tennivalókat (akciótervet), amelynek tekintetében a proaktivitásra helyezi a legnagyobb hangsúlyt.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő