Connect with us

technokrata

28. alkalommal rendezték meg a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlését

189

E-gazdaság

28. alkalommal rendezték meg a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlését

2017. május 11-én került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2016. évet lezáró és értékelő, rendes közgyűlésére.

Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója, a közgyűlés vendége, Enter Tomorrow – Az innováció szerepe a MOL hosszú távú stratégiájában címmel tartott előadásában többek között arról beszélt, hogy a következő időszakban a cégcsoport tevékenységének középpontjába az innováció kerül.

 

A közgyűlésen dr. Szabó Gábor elnök és dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök átadták a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Média Díját, amelyben a közmédia M1 tévécsatornája részesült. A díjat Gyukity István, az M1 igazgatóhelyettese vette át. Az M1 Csatorna mindig is fontos küldetésének tartotta, hogy a magyar innovációról, a tudományos és technikai újításokról beszámoljon. Évek óta követi a MISZ tevékenységét, tudósít a szervezet munkájáról és eredményeiről. Az M1 hírfolyamában rendszeresen foglalkozik a hazai és kiemelten a külhoni magyar tudományos eredményekkel és mutat be – sok esetben elsőként – olyan diákokat, fiatal kutatókat, akik jelentős eredményeket érnek el kutatási területükön. A csatorna célja az, hogy minél szélesebb körben megismerjék ezeket az eredményeket és ezen keresztül a dinamikusan fejlődő magyar innovációt.

A tagszervezetek elfogadták a 2016. évről szóló beszámolót, a felügyelőbizottság jelentését, illetve a 2017. évi költségvetést. A MISZ vezető tisztségviselői 2016-ban is mintegy 20 testületben, pl. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületében, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsban, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumon és más testületekben képviselték a tagszervezetek érdekeit, a Szövetség véleményét, az egész magyar innováció ügyét. A MISZ több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a 2016. évben, egyebek mellett a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 24. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, ill. a „Találkozz tudóssal˝ elnevezésű, természettudományokat népszerűsítő programot.

Határozat született a közgyűlésen a Szövetség megújított középtávú stratégiájával kapcsolatban is. A megújult stratégia a MISZ – mint szakmai munkaadói érdekképviseleti szervezet – helyzetének elemzésével, küldetésével, jövőképével, stratégiai célkitűzéseivel és feladataival foglalkozik, valamint meghatározza az ezek végrehajtásához szükséges tennivalókat (akciótervet), amelynek tekintetében a proaktivitásra helyezi a legnagyobb hangsúlyt.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd