Connect with us

technokrata

Városok jövőjét vitatják a Brain Bar Budapesten

brainbarbudapest_image2-1

E-gazdaság

Városok jövőjét vitatják a Brain Bar Budapesten

Barcelona, Helsinki, Tel Aviv és Prága innovátorai is Budapestre érkeznek Európa legnagyobb jövőfesztiváljára. A Brain Bar Budapest programján városvezetők, építészek, designerek és kulturális aktivisták vitáznak majd a városok jövőjéről.

Future Cities címmel a Brain Bar Budapest szervezői most először szentelnek önálló, tematikus programot a városok jövőjének. Hogyan alakítja át városainkat a technológia? Milyen hatással van a tömeges idegenforgalom a helyi kultúrára? Megtermelheti-e egy város a lakói számára szükséges élelmet? Ilyen és ehhez hasonló témáké lesz a főszerep a Brain Bar Budapest második napján, június 2-án délelőtt.

 

Az esemény kurátora Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) társalapítója, aki a Lechner Tudásközpont vezető szakértőjeként hazánk első smart city fejlesztésein is dolgozik.

A Future Cities előadói területük kiemelkedő szaktekintélyei:

  • Boyd Cohen: Okos városokkal és fenntartható fejlődéssel foglalkozó stratéga. A The Emergence of the Urban Entrepreneur című könyv társszerzője. Az okos városokat értékelő Smart City Wheel létrehozója.
  • Shir Halpern: A Tel Aviv Farmers Market alapítójaként gazdálkodókkal dolgozik a fenntarthatóság, a szezonalitás, illetve a minőség és a változatosság megerősítésén a mezőgazdaságban.
  • David Kaspar: A Creative Prague nevű intézménnyel azon fáradozik, hogy a cseh fővárost a turizmus helyett az oktatás, a kultúra és a kreativitás központjává alakítsa.
  • Anne Stenros: A design thinking és a kreatív vezetés elismert szakértője. Helsinki Chief Design Officere. Korábban a Design Forum Finland és a Hong Kong Design Centre ügyvezetője.
  • Francesca Bria: Barcelona Chief Technology & Innovation Officere. A nyílt adatok szakértője, aki a technológiák, az innováció és a társadalom kapcsolatain dolgozik. Korábban a Nesta, illetve az Európai Bizottság munkatársa volt.
  • Roger Scruton: Korunk egyik legkiemelkedőbb konzervatív gondolkodója. Több mint 40 könyv, köztük “A konzervativizmus jelentése”, “A nemzetek szükségességéről” és a “Zöld Filozófia: Hogyan gondolkodjunk felelősen a bolygónkról” szerzője.
  • Pozsár Péter: A Hello Wood társalapítójaként az oktatás, az időszakos építészeti megoldások és a szociális design határterületein dolgozik.
  • Ilona Lénárd és Kas Oosterhuis: Designer és vizuális művész alkotta házaspár. Kas vezeti a Hyperbody kutatócsoportot és az ONL innovációs stúdiót. Ilona nevéhez köthető többek között a híres oldemarkt-i zeneszobor és az assen-i TT Monument.

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. A Brain Bar Future Cities a fesztivál második napján, június 2-án délelőtt kap helyet a Brain Bar Budapest helyszínén. A fesztiválra több mint hétezer embert várnak. Jegyvásárlásra a www.brainbar.com oldalon van lehetőség. A Facebook esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/809836102524973/

bb_logo_2017_v_future_cities_white

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő