Connect with us

technokrata

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

ci-style-me-pretty_global-inspired-home-office-jpg-rend-hgtvcom-1280-960

E-gazdaság

A dolgozók több mint fele szerint a távmunka segíti az összpontosítást

A környezetváltozás új lendületet ad a csökkenő hatékonyságnak – derül ki a Regus kutatásából

A távmunka az üzletemberek által annyira áhított környezetváltozás révén javítja a hatékonyságot. A rugalmas irodabérleti megoldásokat kínáló Regus megbízásából készített legújabb kutatás rámutat, hogy a bezártságtól szenvedő magyar munkavállalók közel fele (45 százaléka) számára jelent megkönnyebbülést egy új munkakörnyezet.

 

A távmunka növekvő népszerűségének okait kutatva a Regus 130 helyi üzletember válaszai alapján arra jutott, hogy a hatékonyság javítása mellett a távmunka segíti az összpontosítást is (57 százalék). Távol a megszokott vállalati környezettől a mobilis dolgozók újra tudnak koncentrálni, teendőiket anélkül tudják végezni, hogy munkatársaik vagy a folyton csörgő telefonok megzavarnák őket.

Az is kiderült, hogy a rugalmas munkavégzés a közlekedésre fordított időt is csökkenti (51 százalék), mivel a távmunkában dolgozóknak kevesebbet kell ingázniuk. És ez nemcsak azt jelenti, hogy elkerülhetik a zsúfolt vonatokon és buszokon való utazgatást, hanem azt is, hogy egy mozgalmas nap után több idejük jut szeretteikre (55 százalék).

 

A tanulmány további lényeges pontjai:

  • Az üzletemberek 29 százaléka szerint a távmunka segítségével meglévő vagy potenciális ügyfeleik közelében lehetnek a fontos megbeszélések megkönnyítése érdekében.
  • A magyarországi cégek menedzserei és igazgatói azt tervezik, hogy jövőre egy-két napra lehetővé teszik, hogy beosztottjaik távmunkában dolgozhassanak (36 százalék).
  • 13 százalékuk azt is megengedné, hogy az alkalmazottak egész héten távmunkában dolgozzanak.

Ispánki Nikoletta, a Regus magyarországi divíziójáért felelős menedzser szerint:

„A vállalatvezetőkről azt szokás gondolni, hogy nem szívesen engedélyezik a távmunkát. Így meglepetésként hathat, hogy a menedzserek valójában nagyon is tisztában vannak a távmunkának az alkalmazottakra gyakorolt pozitív hatásával. Ha csak heti néhány napra lehetővé teszik a mobil munkavégzést, már az is jelentősen növeli a dolgozók hatékonyságát, és javítja a hangulatukat is.”

„A vállalatvezetőknek további ösztönzést adhat, hogy a távmunka segítségével a cég keze messzebbre is elér. Ahogy a vállalkozás növekszik, a meglévő és potenciális ügyfelekhez való közelség elengedhetetlenné válik, ami sokba is kerülhet. A rugalmas munkavégzés kihasználásával a cégek több helyszínen lehetnek jelen, és így a potenciális ügyfelekkel vagy beszállítókkal való kapcsolattartás kevesebb pluszkiadást jelent.”

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd