Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar cég segíti a bolgár gázpiaci liberalizációt

E-gazdaság

Magyar cég segíti a bolgár gázpiaci liberalizációt

A bolgár gázpiacon is sikeres az energetikai informatikai megoldások fejlesztésére fókuszáló magyar IP Systems Kft. A cég a rendszerirányítói feladatokat ellátó Bulgartransgaz számára exportál a gázpiaci szállítórendszer kezelését többszereplős modellben megvalósító megoldást

Bulgária stratégiailag fontos elhelyezkedése vitathatatlan, az ország rendszeres szereplője az Európai Unió tagállamokat érintő energetikai ellátásbiztonságot javító terveinek, illetve elképzeléseinek. A délkelet-európai ország 2015-ben lépett a földgázpiaci liberalizáció útjára, így a lakossági és vállalati fogyasztók ma már szabadon választhatják meg, hogy kitől vesznek gázt.

 

Bulgária a szabadpiachoz való csatlakozás következő lépéseként 2016-ban együttműködési megállapodást írt alá Görögországgal és Romániával, mely megteremtette a kétirányú gázszállítások feltételeit, s ezzel együtt a saját és a régió ellátásbiztonságát is fokozta.

A gázszállító rendszer üzemeltetői feladatait a Bulgartransgaz látja el, a vállalat felel mind a belső, 1936 kilométer hosszú szállítóvezeték, mind a határokon átívelő, 930 kilométernyi tranzit vezetékek, illetve a nemzeti gáztároló működtetéséért. A Bulgartransgaz úgy döntött, hogy a földgázszállítások megrendelésének (nominálás) folyamatát az IP Systems informatikai megoldásának segítségével teszi hatékonyabbá. Az energetikai üzleti szoftverek fejlesztésére szakosodott cég már több európai országban segítette megoldásaival a liberalizációs folyamatot.

Az elmúlt években sikeresen váltunk a nagy nyugat-európai energetikai szoftverbeszállítók ideális alternatívájává. Szakértelmünket és termékeinket immár nemcsak itthon, de nemzetközi szinten is jegyzik, elismerik. A Bulgartransgaznál ráadásul ismét egy olyan projektben vehetünk részt, ami elősegíti a régió energetikai ellátásának javítását

– mondta Füzi Ákos, az IP Systems ügyvezetője.

 

Képviselet is alakul Bulgáriában

Az IP Systems által a bolgár gázpiac igényeire szabott rendszer felhő alapú szolgáltatásként 2017 áprilisától már elérhető. A piac szereplői így egy biztonságos webes felületen tudják bejelenteni gázforgalmi igényeiket. A Nomination-IP ezeket fogadja és dolgozza fel a Bulgartransgaz számára, így a korábbi igénybejelentési folyamat helyére egy egyszerű, automatizált megoldás lépett.

„Bulgária stratégiai fontosságú piac számunkra, ezért a bolgár nyelven is elérhető szolgáltatás mellett további projektek reményében új külképviseleti irodát nyitunk Szófia belvárosában is, melyet a komoly energetikai tapasztalatokkal rendelkező Slav Nikolov vezet majd”

– tette hozzá Füzi Ákos.

Hiszünk abban, hogy transzparens, könnyen használható, a liberalizált piac igényeire szabott energetikai megoldásaink hatékonyan képesek támogatni a gyorsan fejlődő bulgáriai energetikai piacot

– mondta Slav Nikolov, az IP Systems bolgár képviseletének vezetője.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés