Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG két „Best of the best” díjat is bezsebelt az idei Red Dot díjátadón

E-gazdaság

Az LG két „Best of the best” díjat is bezsebelt az idei Red Dot díjátadón

Az LG két „Best of the best” díjat is bezsebelt az idei Red Dot díjátadón

Az LG SIGNATURE OLED TV W és a Smart InstaView hűtőszekrény is elnyerte a legjobbaknak járó dizájn-elismerést

Az idei Red Dot Design Awards egyik nagy nyertese az LG Electronics (LG) volt: a vállalat összesen 20 Red Dot díjat, köztük két „Best of the Best” („A legjobbak legjobbja”) elismerést söpört be a formatervezési kiválóságok díjátadóján. A legnagyobb elismerésként számon tartott Best of the Best díjakat az LG SIGNATURE OLED TV W és a Smart InstaView hűtőszekrény nyerte el az innovatív technológiáért és az új értéket teremtő dizájnmegoldásokért. A Red Dotot a világ három legbefolyásosabb formatervezési bizottsága között tartják számon az iF Design Awards és az IDEA (International Design Excellence Awards) mellett.

 

Az LG SIGNATURE OLED TV W lenyűgöző Picture-on-Wall (kép a falon) kialakítása művészeti alkotássá teszi a TV koncepcióját, a hihetetlenül vékony készülék ugyanis szinte tapétaként simítható a falra. A 65 colos W7 modell falra szerelve is csupán 4 mm vékony, így kialakításával azt az érzést kelti, mintha a készülék a levegőben lebegne, így még könnyebb elmerülni a látványban. A formabontó LG SIGNATURE OLED TV W nemrégiben a 2017-es iF Design Award elismerését is elnyerte, ezzel még gazdagabb lett a gyártó díjnyertes termékkínálata.

Az LG InstaView Door-in-Door™ hűtőszekrényt a Red Dot az interaktív technológia és a gyönyörű kialakítás sikeres párosításáért ismerte el. A fridzsiderbe az ajtó kinyitása nélkül is belenézhetünk, hiszen a készülék 29 colos LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszóvá válik. A Smart Tag menüvel matricákat és címkéket helyezhetünk el a kijelzőn, hogy lássuk, milyen termékek vannak éppen a fridzsiderben. A Smart Taggel a termékek szavatossági idejét is feljegyezhetjük, hogy a hűtő emlékeztetni tudjon minket, ha közeledik az ételek lejárati dátuma.

A két Best of the Best díj mellett az LG további 18 elismerést kapott a Red Dot bíráitól. A díjazott LG termékek között találjuk például az LG SIGNATURE OLED TV-t, a Gram laptopot, a V20 okostelefont, az LG Watch Style és Sport okosórákat, a vezeték nélküli TONE fejhallgatót, valamint az idei Minibeam projektort, melyek mindannyian a kiemelkedő dizájn és technológiai innovációért kapták meg a Red Dot elismerését.

„A Red Dot díjait komoly megbecsülés övezi, ezért a tőlük kapott elismerések mindenképpen megerősítenek bennünket abban, hogy a dizájn területén piacvezető vállalatként jó úton járunk. A továbbiakban is olyan termékeket szeretnénk fejleszteni, melyek kiszélesítik a dizájn és a technológia határait, formálják a fogyasztói ízlést és az esztétikai látásmódban új igazodási pontokat jelentenek.”

— mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics alelnöke és dizájnért felelős vállalati vezetője.

Az LG Electronics több LG vállalat, többek között az LG Display és az LG Hausys mellett vesz részt a Milánói Design Héten április 4. és 9. között, hogy kihangsúlyozza a formatervezés fontosságát a mindennapokban a fogyasztók számára.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés