Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xerox a világ tizenhárom legetikusabb vállalatának egyike lett

E-gazdaság

A Xerox a világ tizenhárom legetikusabb vállalatának egyike lett

Az etikus üzleti folyamatok mellett kiálló és azok elterjedését elősegítő Ethisphere Institute 2017-ben is a világ legetikusabb vállalatai közé sorolta a Xeroxot, mert elkötelezett az etikus üzleti magatartás gyakorlásában. A technológiai világcég egyike annak tizenhárom vállalatnak, amely ezt a kitüntetést az intézet megalapítása óta, azaz immár tizenegy esztendeje folyamatosan elnyeri.

„Az elmúlt tizenegy évben láttuk, ahogy megváltoznak a társadalmi elvárások, folyamatosan újradefiniálódnak a törvények, illetve a szabályozások, valamint a világpolitika légkör is átalakul. Egyúttal azt is figyelemmel kísértük, hogyan reagálnak ezekre a folyamatokra a világ legetikusabb vállalatai közé sorolt cégek. Ők világszerte befektettek a helyi közösségekbe, stratégiai fontosságúvá vált számukra a befogadás és a sokszínűség megőrzése, továbbá a hosszútávúságra fókuszáltak a fenntartható üzleti előnyök elérésekor.”

– hangsúlyozta a világ legetikusabb vállalatai felé intézett gratulációjában Timothy Erblich, az Ethisphere Institute vezetője.

A Világ Legetikusabb Cége (The World’s Most Ethical Company) értékelés a rangos Ethisphere Institute etikai hányados (EQ) besorolásán alapszik, amely hosszú évek kutatásainak, szakértői munkájának eredményeként született meg.  Az EQ meghatározása objektív, egységes, szabványosított szempontrendszer szerint zajlik, és számos területre kiterjed. A felmérés elkészítése során a vállaltirányítás, a kockázatok, a fenntarthatóság, a vállalati működés és az etika vonatkozásában is megvizsgálják a cégeket. A végleges pontszám öt fő kategória eredményei mentén áll össze.  Ezek az etika és megfelelőségi program (35%), a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás (20%), a vállalati kultúra (20%), a vállalatvezetés (15%) illetve az irányítás, innováció, és reputáció (10%).

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés