Connect with us

Az OTP Csoporthoz tartozó bolgár DSK Bank IBM felhőbe költözik, hogy növelje ügyfelei elégedettségét

ibm_bangalore_manyata_2_

E-gazdaság

Az OTP Csoporthoz tartozó bolgár DSK Bank IBM felhőbe költözik, hogy növelje ügyfelei elégedettségét

Az OTP Csoporthoz tartozó bolgár DSK Bank IBM felhőbe költözik, hogy növelje ügyfelei elégedettségét

A bank 20%-os éves megtakarítást vár az együttműködéstől

Az IBM és a DSK Bank bejelentette, hogy a pénzintézet áthelyezte folyamatait az IBM adatközpontokba. Mostantól egy hosszú távú, informatikai szolgáltatásokat nyújtó megállapodás értelmében az IBM Cloud segítségével zajlanak a DSK banki műveletei Bulgáriában.

A DSK Bank azért választotta az IBM zárt felhőrendszerét, hogy átalakíthassa banki platformrendszerét, és ezáltal új szolgáltatásokat nyújthasson több mint 3 millió magán- és vállalati ügyfelének. A projekt jól demonstrálja, hogyan fonódnak össze egyre szorosabban a felhő alapú és a hagyományos informatikai megoldások a vállalatok életében, illetve hogy egy pénzügyi szervezet miként hasznosíthatja az innovációt, ha az informatikát szolgáltatásként veszi igénybe.

Az 1951-ben alapított, akkor még állami takarékpénztárként működő DSK Bank Bulgária legnagyobb és legnépszerűbb bankja. Az új fejlesztés célja, hogy ügyfelei egyformán magas színvonalú kiszolgálást kapjanak – legyen szó fiatalokról, akik új mobil és internetbanki megoldásokat várnak, kis- és nagyvállalatokról, akik számára a rugalmasság, a biztonság a legfontosabb, vagy éppen az idősebb vidéki ügyfelekről, akik az ország eldugottabb sarkaiban szeretnének hozzáférni a szolgáltatásokhoz.

„Az IBM-mel való együttműködéstől 20%-os éves megtakarítást várunk. A kooperáció előnyeit már most is érezzük: a napi statisztikák szerint a legkritikusabb alkalmazások, a közvetlen e-banking és az intelligens mobilfizető rendszereink 10-15 %-kal gyorsabban futnak.”

– mondta Nikolay Shalamanov, az OTP Csoporthoz tartozó DSK Bank operatív karbantartásért és informatikai rendszerekért felelős vezetője.

A DSK Bank már régóta ügyfele az IBM-nek, de az együttműködés most új szintre lépett. Az IBM Cloud portfóliója rendkívül biztonságos telepítési lehetőségeket kínál, melyek segíthetnek a DSK-hoz hasonló bankoknak a felhasználói élmény kiterjesztésében.

„Az IBM Cloud modell lehetővé teszi, hogy a bank kihasználhassa a jövő kognitív technológiáit. A mi megoldásunk a legmagasabb biztonsági előírásokon nyugszik, így biztonságot, bővíthetőséget és a kritikus terhelések hatékony kezelését nyújtja a vállalatok számára.”

– mondta Igor Pravica, az IBM Bulgária vezetője

A megállapodás részeként az IBM futtatja az egész informatikai infrastruktúrát, mely a DSK Bank banki alapszolgáltatási környezetét támogatja. A vállalat ezen kívül a mainframek, szerverek, tárolók, végfelhasználói megoldások és a help desk teljes kiszolgálását is ellátja, illetve  szoftver-támogatást is nyújt. A pénzintézet mostantól a bécsi IBM Tier III központra támaszkodik, ami a rugalmasság, a teljesítmény és a gazdaságosság fokozásával segít a banknak elérni növekedési céljait. A megoldás teljesen összhangban van az Európai Unió szabad adatmozgást szabályozó rendeletével, és nagyban épít az IBM pénzügyi szolgáltatási szektorban felhalmozott tapasztalatára.

„E stratégiai jelentőségű projekt fontos támogatást jelent a DSK Bank számára, hogy fejlessze ügyfélszolgálati megoldásait és hogy új sikereket érjen el a piaci versenyben. A DSK Bank a jövőben bátran építhet az IBM felhő, analitikai és biztonsági megoldásaira, hogy szolgáltatásait új irányokba fejlessze.”

– mondta Michael Paier, az IBM Kelet-Európa vezérigazgatója.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő