Connect with us

technokrata

Az internet segít a Fenntartható fejlődési célok elérésében is

tage_erlander_1960-tal

E-gazdaság

Az internet segít a Fenntartható fejlődési célok elérésében is

Az internet segít a Fenntartható fejlődési célok elérésében is

Az Ericsson Fenntarthatósági és vállalati felelősségvállalási jelentése

Az Ericsson közzétette 24. éves Fenntarthatósági és vállalati felelősségvállalási jelentését, amelyben részletezi a felelős, fenntartható üzletvitel kialakításának irányába tett lépéseit. Az ENSZ által kidolgozott fenntartható fejlődési célokat használva keretrendszerként, a jelentés három területen összegezi az Ericsson által elért eredményeket: az üzlet; az energia, környezet és klímaváltozás; valamint internet mindenkinek kezdeményezések terén.

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója elmondta:

„Amellett, hogy internet hozzáférés biztosítása a világ lakosságának komoly üzleti lehetőség is, a fenntartható fejlődési célok elérésének is hatásos módját jelentheti. A portfóliónk, az ügyfeleink és a fenntarthatóság összekapcsolásával egy erős és nyereséges vállalatot építünk a jelen és a jövő számára.”


Energiagazdálkodás, környezetvédelem és klímaváltozás

Az Ericsson elkötelezett a magas szintű energiahatékonyság elérése iránt, többek között ezért is összpontosít az 5G-technológia bevezetésére, emellett pedig a dízelfelhasználás drámai csökkentésére és arra, hogy az Ericsson Radio System platform továbbra is a legenergiahatékonyabb megoldás maradjon a piacon. Az Ericsson 5G-termékportfóliója 5 éven belül tízszer energiagazdaságosabb lesz, mint a 4G.

Az Ericsson és a Telenor közös pilóta projektje a Pure Solar, melyet a vállalatok Myanmarban valósítottak meg, és melynek részeként telepítették a világ első 500 wattos, napenergiával működő állomását. A napenergiával működő helyszín már 1 év működés után gazdaságosabbnak bizonyult, mint a dízelt használó alternatíva.

A cég az elmúlt öt évben alkalmazottanként 45%-kal csökkentette a széndioxid-kibocsátását olyan területek megcélzásával, mint az üzleti utazások csökkentése, a termékszállítás átalakítása és az Ericsson létesítményeinek energiafelhasználásának ésszerűsítése.

 

Internet mindenkinek

„Ha a Föld további 4 milliárd emberének online hozzáférésének biztosításáról beszélünk, akkor a szélessávú mobilkapcsolatok megkerülhetetlenné válnak. Ennek a leggyorsabb és leghatékonyabb módja, ha lehetővé tesszük a 2G-ről 3G-re és 4G-re történő költséghatékony fejlesztéseket, emellett arra is összpontosítunk, hogy olyan megoldásokat biztosítunk ügyfeleink számára, amelyek megfizethetőek és hozzáférhetőek mindenki számára.”

– mondta el Elaine Weidman-Grunewald, az Ericsson fenntarthatósági igazgatója.

Az Ericsson 2016-ban elindított egy új szélessávú mobilkapcsolati megoldáscsomagot, amelynek esetében a működtetés összköltsége akár 40%-kal is kevesebb lehet. Ez azokon a piacokon is megvalósíthatóvá teszi a szélessávú befektetéseket, ahol alacsonyabb a felhasználónkénti bevétel, így több ember férhet hozzá az internethez.

Az Ericsson’s Technology for Good kezdeményezései most már 89 millió ember életére vannak pozitív hatással az olyan programokon keresztül, mint a Connect To Learn és az Ericsson Response. A Connect To Learn globális oktatási kezdeményezés 23 országban van jelen és több mint 80 000 hallgató élvezheti az előnyeit.

2016 októberében a Matthew hurrikán következtében Haitin kialakult krízishelyzetre az Ericsson Response önkéntesei vészhelyzeti távközlési felszereléseket telepítettek és futtattak, illetve műszaki szakértői segítséget nyújtottak a humanitárius segélyszervezetek számára.

 

Felelős üzlet

A cég számára a felelős üzletvitel alapvető része vállalati értékeknek.

2016-ban az Ericsson Csoport megtette az első nyilatkozatát a modernkori rabszolgaságról és emberkereskedelemről. A vállalatnál zéró tolerancia elv van érvényben a korrupcióval szemben, és 2016 során jelentősen megerősítette a korrupcióellenes programját.

Az Ericsson fenntarthatósági jelentése harmadik éve készül az ENSZ „Üzleti élet és az emberi jogok vezérelvei” keretrendszerének megfelelően – és továbbra is az egyetlen vállalat az infokommunikáció terén, amely így tesz. A World Childhood Foundation alapítvánnyal együtt elindított egy mobilos oktatóalkalmazást a szülők, a tanárok és a gondviselők számára a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések elkerülése és észlelése érdekében.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd